Duiveltjes kip

5 (1 beoordeling)

Een gerecht, waar het web vol van staat. Allemaal anders maar met toevoeging van een zakje nasikruiden van een zee bekend merk waarvan je de kruiden in water moet laten wellen. Dit gerecht is zonder zakjes en pakjes en echt verrukkelijk.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Nieuw! Kookhulp

Pas dit recept eenvoudig aan op jouw dieetwensen.
Vul je voorkeuren in en geniet van een maaltijd die perfect bij jou past.

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE SAUS
  2. VOOR DE DUIVELTJES KIP
  3. EN VERDER

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Vergiet
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Zet de rijst op en kook volgens de beschrijving gaar. Verhit de olie in een wok of hapjespan, voeg de kip toe en bak in enkele minuten bruin.
  2. Stap 2 Voeg de uisnippers toe en bak 2 minuten mee.
  3. Stap 3 Bestrooi dit geheel met 1 el nasikruiden en bak even mee.
  4. Stap 4 Roer alles voor de saus door elkaar en voeg toe. Roer alles goed door.
  5. Stap 5 Voeg de champignons toe , roer door en voeg pindakaas en kookroom toe.
  6. Stap 6 Laat zachtjes pruttelen, totdat de kip gaar is. Voeg als laatste de taugé toe en warm even mee.
  7. Stap 7 Serveer de kip op de rijst en geef er een groente naar keuze bij. Erg lekker is zoetzure komkommer.

Tip

Nasikruiden voor 2 volle eetlepels

1 tl knoflookpoeder
1,5 tl gemberpoeder
0,5 tl chilipoeder
0,5 tl korianderpoeder
0,5 tl sereh0,5 tl kurkuma
0,5 tl komijn
0,25 tl kaneel
1 tl zout (of minder zout)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 651 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 12 augustus 2024

Tip

Nasikruiden voor 2 volle eetlepels

1 tl knoflookpoeder
1,5 tl gemberpoeder
0,5 tl chilipoeder
0,5 tl korianderpoeder
0,5 tl sereh0,5 tl kurkuma
0,5 tl komijn
0,25 tl kaneel
1 tl zout (of minder zout)

Voedingswaarden

Per portie
Energie 617 kcal
Vetten 17.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.2 g
Koolhydraten 91.5 g
waarvan suikers 29.2 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 24.7 g
Zout 3.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
22 augustus 2024 om 12:30
Dankjewel Carrie voor jouw beoordeling van 5 sterren voor mijn Duiveltjes kip.
Groetjes Lidy.
20 augustus 2024 om 12:47
Dag Jessica, wat leuk, dat je dit gerecht wil maken. Ik wens je alvast veel plezier met bereiden en smakelijk eten.

Wat betreft de nasi kruiden. In het recept wordt maar één eetlepel nasi kruiden gebruikt.

Als je de kruiden ( zoals in de tips vermeld staat zelf mixt, dan heb je een hoeveelheid voor 2 eetlepels)
In een schoon potje bewaren. Voor in een ander gerecht .
Ik ben benieuwd naar je reactie.
Groetjes Lidy.
21 augustus 2024 om 09:43
Hoi Lidy,
Ik heb het gemaakt en het viel hier echt in de smaak.
Ik heb idd 1 el (en een beetje) gebruikt, met een beetje proeven kom je er wel!

Groetjes Jessica
21 augustus 2024 om 09:55
Fijn om te horen Jessica. Bedankt voor je reactie. Groetjes Lidy.
21 augustus 2024 om 07:30
Hoi Lidy.

Als je bij Jessica op "Beantwoorden" klikt en dan een reactie achterlaat. Dan krijgt zij hiervan een email en anders niet. Op deze manier ziet ze dan direct jouw reactie.

Even een kleine tip :)
21 augustus 2024 om 08:03
Nu goed gedaan?
21 augustus 2024 om 07:58
Dankjewel Kenny.
20 augustus 2024 om 09:34
Ik ga vanavond dit recept proberen, ziet er heerlijk uit. Maar ik snap 1 dingetje niet: bij de ingrediënten word er gezegd dat je 2 el nasikruiden nodig hebt, maar bij de bereiding staat bij stap 3 slechts 1 el, ik zie ook niet dat je wat anders moet doen met de andere eetlepel. Maar ik ga gewoon proeven en dan komt het vast goed.
Groetjes Jessica
21 augustus 2024 om 08:57
Dag Jessica. Hopelijk heb je mijn reacties gezien. Groetjes Lidy.
.
21 augustus 2024 om 07:58
Hoi Jessica wat leuk dat je dit gerecht wil proberen. Alvast veel plezier met bereiden en smakelijk eten.

In het recept wordt slechts een el nasi kruiden gebruikt.
Wat overblijft kun je in een ander recept gebruiken.
Ik hoop, dat het gelukt en gesmaakt heeft.
Groetjes Lidy.