Cottage Pie

(Nog geen beoordelingen)

Cottage Pie is een Engelse ovenschotel met rundergehakt, groenten en aardappel/kaas-puree. Ook wel Shepards Pie genoemd, maar die wordt origineel met lamsvlees gemaakt.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pannen
  • Hapjespan
  • Zeef of vergiet
  • Aardappelstamper
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uisnippers, prei en tomatenpuree toe en bak deze even mee.
  3. Stap 3 Doe de uitgelekte wortelschijfjes, sperziebonen, en diepgevroren sperziebonen bij het gehakt. Strooi de bloem erover en meng alles goed door elkaar.
  4. Stap 4 Voeg de runderfond, laurierblaadjes, tijm en de verkruimelde bouillontablet toe. Breng alles aan de kook en laat plm. 5 minuten zachtjes sudderen. Maak op smaak met worcestersauce.
  5. Stap 5 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en zet ze nog even terug op de warmtebron zodat ze goed droog worden, Giet de melk en de boter bij de aardappelen en stamp de aardappelen fin met een aardappelstamper. Meng het grootste deel van de geraspte kaas door de aardappelen.
  6. Stap 6 Doe het gehakt/groentemengsel onderin de ovenschaal. Verdeel de aardappel/kaas-puree erover. Strooi de rest van de kaas over de puree.
  7. Stap 7 Zet de schaal 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de puree een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tip

Je kunt de cottage pie heel goed invriezen.

Je kunt ook andere soorten groenten gebruiken, bijvoorbeeld bloemkool, broccoli, snijbonen, champignons, etc.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 45 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 september 2024

Tip

Je kunt de cottage pie heel goed invriezen.

Je kunt ook andere soorten groenten gebruiken, bijvoorbeeld bloemkool, broccoli, snijbonen, champignons, etc.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 718 kcal
Vetten 38.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 16.3 g
Koolhydraten 57.2 g
waarvan suikers 13.6 g
Vezels 9.8 g
Eiwitten 37.6 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account