Cottage Pie is een Engelse ovenschotel met rundergehakt, groenten en aardappel/kaas-puree. Ook wel Shepards Pie genoemd, maar die wordt origineel met lamsvlees gemaakt.
Je kunt de cottage pie heel goed invriezen.
Je kunt ook andere soorten groenten gebruiken, bijvoorbeeld bloemkool, broccoli, snijbonen, champignons, etc.
Je kunt de cottage pie heel goed invriezen.
Je kunt ook andere soorten groenten gebruiken, bijvoorbeeld bloemkool, broccoli, snijbonen, champignons, etc.
Deze Cottage Pie scoort een 6 op de gezondheidsschaal. Het gerecht is voedzaam dankzij een royale portie groenten zoals wortel, sperziebonen, prei en doperwten, die rijk zijn aan vitamines en vezels. Daarnaast levert het rundergehakt eiwitten en de aardappelpuree de nodige koolhydraten. De score wordt echter gedrukt door het potentieel hoge gehalte aan verzadigd vet, afkomstig van (niet-mager) rundergehakt, roomboter en kaas, en een mogelijk hoog zoutgehalte door fond, bouillon en worcestersaus. Het is een vullende maaltijd, maar aandacht voor vet- en zoutinname is aanbevolen.
Energie | 718 kcal |
---|---|
Vetten | 38.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 16.3 g |
Koolhydraten | 57.2 g |
waarvan suikers | 13.6 g |
Vezels | 9.8 g |
Eiwitten | 37.6 g |
Zout | 2.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept