Ovenschotel van kabeljauw in Serranoham op een bedje van witte bonen met chorizo, tomaat en paprika.
Gebruik je liever geen alcohol? Laat de sherry of witte wijn dan weg.
Vind je de bonen te droog voeg dan wat bouillon toe (kan van een tablet).
Gebruik je liever geen alcohol? Laat de sherry of witte wijn dan weg.
Vind je de bonen te droog voeg dan wat bouillon toe (kan van een tablet).
Deze Spaanse ovenschotel heeft een gezonde basis van kabeljauw (magere eiwitten, omega-3) en vezelrijke witte bonen, aangevuld met verschillende groenten. De smaakmakers chorizo en Serranoham zijn echter bewerkte vleessoorten die het zoutgehalte en de hoeveelheid verzadigd vet verhogen. Hierdoor is het een smakelijk gerecht dat past binnen een gevarieerd eetpatroon, maar waarbij wel gelet moet worden op de frequentie vanwege deze toevoegingen.
Energie | 861 kcal |
---|---|
Vetten | 22.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.9 g |
Koolhydraten | 95.9 g |
waarvan suikers | 7.3 g |
Vezels | 23.5 g |
Eiwitten | 73.9 g |
Zout | 2.4 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Lieve groet Cecile Geurts-Huijbers