Spaanse witte bonenschotel met kabeljauw in Serranoham

(Nog geen beoordelingen)

Ovenschotel van kabeljauw in Serranoham op een bedje van witte bonen met chorizo, tomaat en paprika.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Vergiet
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Stap 2 Voeg de stukjes tomaat eraan toe en bak zolang mee tot het meeste vocht is verdwenen. Doe de stukjes chorizo en de paprika erbij en bak ook even mee.
  3. Stap 3 Meng de witte bonen erdoor en roer een borrelglas sherry of droge witte wijn door de bonen. Zorg dat de witte bonen goed warm zijn.
  4. Stap 4 Verwarm de oven op 200 graden boven- en onder-warmte.
  5. Stap 5 Doe de bonen over in een ovenschaal. Zet de schaal met witte bonen alvast in het midden van de oven.
  6. Stap 6 Kruid nu de kabeljauw met peper en een klein beetje zout, Pak elk kabeljauwhaasje in een plak Serranoham.
  7. Stap 7 Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de kabeljauwhaasjes SNEL rondom aan. De kant met de opening van de ham eerst bakken.
  8. Stap 8 Haal de schaal met witte bonen even uit de oven en leg de kabeljauwhaasjes op de witte bonen,
  9. Stap 9 Zet de schaal nog 12 tot 15 minuten in de oven. De kabeljauw is dan precies goed en niet te droog.
  10. Stap 10 Garneer de kabeljauw met partjes citroen.

Tip

Gebruik je liever geen alcohol? Laat de sherry of witte wijn dan weg.

Vind je de bonen te droog voeg dan wat bouillon toe (kan van een tablet).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 138 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 september 2024

Tip

Gebruik je liever geen alcohol? Laat de sherry of witte wijn dan weg.

Vind je de bonen te droog voeg dan wat bouillon toe (kan van een tablet).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 861 kcal
Vetten 22.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 95.9 g
waarvan suikers 7.3 g
Vezels 23.5 g
Eiwitten 73.9 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
14 september 2024 om 09:11
Goed bezig Petra! Alweer een paar lekkere recepten.
Lieve groet Cecile Geurts-Huijbers
14 september 2024 om 10:50
Leuk om ook hier weer van je te horen Cecile. Dank je wel.
Lieve groet, Petra