Minestronesoep

(Nog geen beoordelingen)

Deze minestronesoep is een heerlijk recept voor de klassieke Italiaanse groentesoep. Het combineert smaakvolle ingrediënten zoals groenten, bonen en pasta in een hartige bouillon. Serveer het met een knapperig brood voor een gemakkelijk vegetarisch gerecht.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortels, bleekselderij, zout en een snuf zwarte peper toe.
  2. Stap 2 Bak 8 minuten, en roer af en toe, tot de groenten zacht beginnen te worden.
  3. Stap 3 Voeg vervolgens de knoflook, tomaten, witte bonen, sperziebonen, bouillon, laurierblaadjes, oregano en tijm toe.
  4. Stap 4 Dek af en laat 20 minuten sudderen.
  5. Stap 5 Roer de pasta erdoor en kook, zonder deksel, nog eens 10 minuten tot de pasta gaar is.
  6. Stap 6 Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer met verse peterselie, en indien gewenest, met chilivlokken en Parmezaanse kaas.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 160 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 augustus 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 318 kcal
Vetten 9.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 50.1 g
waarvan suikers 6.8 g
Vezels 8.2 g
Eiwitten 12.9 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account