Deze minestronesoep is een heerlijk recept voor de klassieke Italiaanse groentesoep. Het combineert smaakvolle ingrediënten zoals groenten, bonen en pasta in een hartige bouillon. Serveer het met een knapperig brood voor een gemakkelijk vegetarisch gerecht.
Deze minestronesoep is een erg gezonde keuze. Hij zit bomvol groenten zoals wortel, selderij, tomaat en sperziebonen, wat zorgt voor veel vitamines, mineralen en vezels. De witte bonen leveren goede plantaardige eiwitten en maken de soep extra vullend en goed voor de spijsvertering. Het gebruik van olijfolie en kruiden, en de beperkte hoeveelheid pasta, maken het een lichte, smaakvolle en zeer voedzame maaltijd.
Energie | 318 kcal |
---|---|
Vetten | 9.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.2 g |
Koolhydraten | 50.1 g |
waarvan suikers | 6.8 g |
Vezels | 8.2 g |
Eiwitten | 12.9 g |
Zout | 1.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept