Vegetarische Gevulde Paprika's

(Nog geen beoordelingen)

Deze vegetarische gevulde paprika's zijn perfect voor een lekkere en voedzame maaltijd. Ze zijn gevuld met een smaakvolle mix van rijst, bonen en groenten, en worden afgemaakt met een heerlijke laag gesmolten kaas. Ideaal voor vegetariërs én vleesliefhebbers die een keertje iets anders willen!

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 230°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stap 2 Plaats de paprika's met de snijkant naar boven op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout en bak gedurende 10 minuten of tot ze zacht zijn.
  3. Stap 3 Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Stap 4 Giet na het roosteren eventuele vloeistof uit de paprika's en zet ze opzij terwijl je de vulling voorbereidt.
  5. Stap 5 Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  6. Stap 6 Voeg de ui, jalapeño en knoflook toe en bak, af en toe roerend, gedurende 5 minuten of tot ze zacht zijn.
  7. Stap 7 Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijn, peper en zout toe en bak nog eens 3 minuten, of tot de tomatenpuree donker wordt en de specerijen geurend zijn.
  8. Stap 8 Haal van het vuur en roer de gekookte rijst, zwarte bonen, maïs, limoensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met extra peper en zout.
  9. Stap 9 Vul de paprika's met het rijstmengsel en bestrooi met de kaas.
  10. Stap 10 Plaats ze in een grote ovenschaal en verwarm gedurende 5 tot 10 minuten onder de grill, of totdat de kaas gesmolten en gebruind is.
  11. Stap 11 Garneer met verse koriander en serveer, indien gewenst, met salsa, avocado en limoenpartjes om erover uit te knijpen.

Tip

Om veganistische gevulde paprika's te maken, vervang je de geraspte kaas door je favoriete vegan kaas. Je kunt de kaas ook weglaten en de paprika's serveren met avocado en chipotlesaus. In dat geval hoef je de paprika's niet te grillen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 122 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 augustus 2024

Tip

Om veganistische gevulde paprika's te maken, vervang je de geraspte kaas door je favoriete vegan kaas. Je kunt de kaas ook weglaten en de paprika's serveren met avocado en chipotlesaus. In dat geval hoef je de paprika's niet te grillen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 440 kcal
Vetten 16.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.5 g
Koolhydraten 59.5 g
waarvan suikers 10.9 g
Vezels 11.6 g
Eiwitten 19.4 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account