Gazpacho

(Nog geen beoordelingen)

Dit verfrissende Spaanse gazpacho-recept is perfect voor warme zomerdagen. Het is gemaakt met verse tomaten, komkommer en paprika, met een pittige kick van jalapeño. De soep wordt koud geserveerd na een paar uur in de koelkast, waardoor de smaken goed kunnen intrekken.

  • Voorbereiding
    45 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Blender
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een grote kom de in blokjes gesneden tomaten, komkommer, paprika, groene ui, jalapeño en knoflook. Roer er zout, komijn, oregano, cayennepeper en zwarte peper door.
  2. Stap 2 Doe de kerstomaten, olijfolie, limoensap, balsamicoazijn en Worcestershiresaus in een blender. Dek af en pureer tot een gladde massa.
  3. Stap 3 Giet het gepureerde mengsel door een zeef bij het tomaten-komkommermengsel en roer goed om.
  4. Stap 4 Doe 1/3 van het tomatenmengsel in de blender. Dek af, zet de blender aan en pureer tot een gladde massa. Voeg het gepureerde mengsel weer toe aan de rest van het tomaten-komkommermengsel. Nogmaals goed roeren. Dek af en koel minimaal 2 uur in de koelkast.
  5. Stap 5 Breng de koude soep op smaak met peper en zout. Schep in kommen en garneer met verse basilicum.

Tip

Gebruik zeer rijpe, zoete tomaten voor het beste resultaat.

Je kunt de soep een dag van tevoren maken voor nog meer smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 193 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 7 augustus 2024

Tip

Gebruik zeer rijpe, zoete tomaten voor het beste resultaat.

Je kunt de soep een dag van tevoren maken voor nog meer smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 132 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 11 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 3 g
Eiwitten 2 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account