Heerlijk Bananenbrood

(Nog geen beoordelingen)

Dit bananenbrood recept is de perfecte manier om jouw overrijpe bananen te gebruiken. Het resulteert in een luchtig, zoet brood dat ideaal is voor ontbijt, snack, of als dessert. Eenvoudig te maken en altijd een hit bij familie en vrienden.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 15 min
Bananenbrood
Bananenbrood, populair geworden in de Verenigde Staten tijdens de Grote Depressie, ontstond als een economische manier om overrijpe bananen te gebruiken, waardoor een vochtig, zoet brood ontstond dat nu een geliefde klassieker is.

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een cakevorm van 23x13 centimeter in.
  2. Stap 2 Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, en zout.
  3. Stap 3 Klop in een andere grote kom de suiker en boter met een elektrische mixer tot het een gladde massa is.
  4. Stap 4 Roer de eieren en geprakte bananen erdoor tot het 1 geheel is.
  5. Stap 5 Meng het bananenmengsel door het bloemmengsel tot het 1 geheel is.
  6. Stap 6 Giet het beslag in de cakevorm.
  7. Stap 7 Bak in de voorverwarmde oven tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt, ongeveer 60 minuten.
  8. Stap 8 Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen, keer het dan om op een rooster om volledig af te koelen.

Tip

Je kunt het brood versieren met bijvoorbeeld havervlokken of plakjes banaan.

Je kunt van alles toevoegen aan het beslag. Ik vind het zelf altijd lekker om rozijnen en stukjes chocola toe te voegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 122 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 februari 2024

Tip

Je kunt het brood versieren met bijvoorbeeld havervlokken of plakjes banaan.

Je kunt van alles toevoegen aan het beslag. Ik vind het zelf altijd lekker om rozijnen en stukjes chocola toe te voegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 231 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 16 g
Vezels 2 g
Eiwitten 4 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account