Dit bananenbrood recept is de perfecte manier om jouw overrijpe bananen te gebruiken. Het resulteert in een luchtig, zoet brood dat ideaal is voor ontbijt, snack, of als dessert. Eenvoudig te maken en altijd een hit bij familie en vrienden.
Je kunt het brood versieren met bijvoorbeeld havervlokken of plakjes banaan.
Je kunt van alles toevoegen aan het beslag. Ik vind het zelf altijd lekker om rozijnen en stukjes chocola toe te voegen.
Je kunt het brood versieren met bijvoorbeeld havervlokken of plakjes banaan.
Je kunt van alles toevoegen aan het beslag. Ik vind het zelf altijd lekker om rozijnen en stukjes chocola toe te voegen.
Dit bananenbrood bevat fruit (bananen), wat positief is voor vezels en voedingsstoffen. Echter, de hoeveelheid toegevoegde suiker (basterdsuiker) en verzadigd vet (boter) is aanzienlijk, en er wordt gebruik gemaakt van geraffineerde witte bloem die weinig vezels bevat. Hierdoor is het meer een tussendoortje of traktatie dan een structureel gezonde keuze, wat resulteert in een lagere gezondheidsscore.
Energie | 231 kcal |
---|---|
Vetten | 9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5 g |
Koolhydraten | 35 g |
waarvan suikers | 16 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 4 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept