Zomer: lunch met vrienden? Dan doet zo'n salade met gemengde groenten, vis, ei en tomaat het altijd goed.
Alle salades kun je een dag tevoren maken.
Vlak voor het eten de schaal opmaken.
Lekker met ciabatta.
Alle salades kun je een dag tevoren maken.
Vlak voor het eten de schaal opmaken.
Lekker met ciabatta.
Deze salade krijgt een 6. Het gerecht is rijk aan groenten, peulvruchten en eiwitten uit tonijn en bonen, wat positief is voor de voedingswaarde en verzadiging. De score wordt echter gedrukt door de aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers, met name de 75 gram in de wittekoolsalade en de honing in andere dressings. Ook het gebruik van zonnebloemolie en mayonaise, waar gezondere vetkeuzes zoals olijfolie en meer Griekse yoghurt de voorkeur zouden hebben, beïnvloedt de score negatief.
Energie | 426 kcal |
---|---|
Vetten | 26.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.5 g |
Koolhydraten | 35.5 g |
waarvan suikers | 18.9 g |
Vezels | 8.7 g |
Eiwitten | 12.1 g |
Zout | 1.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept