Zoete aardappel & pinda curry

(Nog geen beoordelingen)

Deze smakelijke veganistische curry is een budgetvriendelijke optie voor een gemakkelijk familiediner.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de kokosolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 minuten aan.
  2. Stap 2 Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
  3. Stap 3 Roer de Thaise rode currypasta, pindakaas en zoete aardappel erdoor, voeg dan de kokosmelk en 200 ml water toe.
  4. Stap 4 Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat onafgedekt 25-30 minuten sudderen tot de zoete aardappel zacht is.
  5. Stap 5 Roer de spinazie en het limoensap erdoor en breng op smaak. Serveer met gekookte rijst en bestrooi eventueel met wat geroosterde pinda's voor wat extra knapperigheid.

Tip

Deze curry is perfect om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen voor later.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 230 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 7 juli 2024

Tip

Deze curry is perfect om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen voor later.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 387 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 18 g
Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 15 g
Vezels 7 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
16 juli 2024 om 17:28
Lekkere curry, zeer smaakvol. Lekker voor de hele familie. Makkelijk te volgen recept. Alledaagse ingrediënten waarvan ik merendeel altijd wel in huis heb.
17 juli 2024 om 08:12
Wat leuk om te horen Freek. Ziet er heerlijk uit. En wat leuk dat je je zoontje zo leert koken. Hij mag er trots op zijn!