Spitskoolsalade met cranberry's, kaas en walnoten

(Nog geen beoordelingen)

Ik had nog een kwart spitskool over van een ander gerecht en maakte hiervan een lekkere salade met gedroogde cranberry, blokjes oude kaas, stukje paprika, appel en walnoten. De dressing maakte ik van een deel yoghurt, deel mayonaise, beetje mosterd en honing.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min
Spitskoolsalade met cranberry's, kaas en walnoten

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Salade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Schaal om de salade te maken
  • Schaal om de salade op te dienen
  • Schaaltje om de dressing te maken

Bereiding

  1. Stap 1 Doe een theelepel zout over de fijngesneden spitskool en kneed de spitskool een beetje met je (schone) handen.
  2. Stap 2 Meng de spitskool met de cranberry's, kaas, appel, walnoten, paprika en lente-uitjes. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Stap 3 Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  4. Stap 4 Meng de dressing door de salade. Garneer de salade met een paar walnoten en een plukje peterselie.

Tip

In plaats van spitskool kun je ook witte kool gebruiken. Laat de salade dan wat langer intrekken.
In plaats van cranberry's zijn rozijnen ook een optie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 151 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 juni 2024

Tip

In plaats van spitskool kun je ook witte kool gebruiken. Laat de salade dan wat langer intrekken.
In plaats van cranberry's zijn rozijnen ook een optie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 310 kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.3 g
Koolhydraten 25.2 g
waarvan suikers 16.6 g
Vezels 4 g
Eiwitten 9.2 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account