Shiro Wat (Ethiopische Kikkererwtenstoofpot)

5 (1 beoordeling)

Shiro Wat is een traditionele Ethiopische kikkererwtenstoofpot die bekend staat om zijn rijke smaken en is ook geschikt voor veganisten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    45 min
Shiro Wat
Wist je dat shiro wot, een populair Ethiopisch gerecht, gemaakt wordt van gemalen kikkererwtenmeel en een mix van kruiden, en vaak wordt geserveerd tijdens religieuze vastenperiodes omdat het volledig veganistisch is?

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Rooster in een grote koekenpan het kikkererwtenmeel samen met een eetlepel berbere kruiden en een theelepel gemalen kardemom, komijn en knoflook. Zet opzij.
  2. Stap 2 Verwarm de olijfolie in een middelgrote pan en voeg de gesneden ui toe. Fruit kort aan. Voeg vervolgens de geperste knoflook en de tomatenpuree toe en bak nog een minuut.
  3. Stap 3 Voeg het kikkererwtenmeel en zout samen met 750 mililiter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel 20 tot 30 minuten sudderen terwijl je regelmatig roert.
  4. Stap 4 Warm serveren met rijst of injera.

Tip

Je kunt ook kant-en-klare shiro poeder kopen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 320 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 april 2024

Tip

Je kunt ook kant-en-klare shiro poeder kopen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 184 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 13 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 3 g
Eiwitten 4 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account