Muffins met Pruimen en Pecannoten

(Nog geen beoordelingen)

Deze muffins zitten boordevol fruit. Je proeft bij elke hap een stukje pruim. De pecannoten en gember gaan goed samen met de zoete, rijpe pruimen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min
Muffins met Pruimen en Pecannoten
Wist je dat pruimen, zowel vers als gedroogd als pruimedanten, rijk zijn aan antioxidanten en vezels, wat ze goed maakt voor de spijsvertering?

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een bakvorm voor 12 muffins in of bekleed met papieren vormpjes.
  2. Stap 2 Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, gember, baksoda en zout.
  3. Stap 3 Klop in een andere kom de yoghurt, sinaasappelsap, eieren, boter en vanille-extract tot het 1 geheel is.
  4. Stap 4 Maak een kuiltje in het midden van de bloemmix en giet het yoghurtmengsel in het kuiltje. Roer net zolang tot het beslag glad is. Roer voorzichtig de pruimen en pecannoten erdoor. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cups in de bakvorm.
  5. Stap 5 Bak in de voorverwarmde oven tot de muffins goudbruin zijn en een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Ongeveer 20 tot 25 minuten.
  6. Stap 6 Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakvorm, haal ze er vervolgens uit en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Tip

Als je pruimen erg zoet zijn, kun je de hoeveelheid suiker verminderen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 212 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 7 april 2024

Tip

Als je pruimen erg zoet zijn, kun je de hoeveelheid suiker verminderen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 216 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 13 g
Vezels 1 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account