Kabeljauwhaasje in een pittig-zoete uien-ketjapsaus

Prijs: € 7,56 Recept / € 3,78 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Super lekkere kabeljauwhaasjes uit de oven. De vis wordt vooraf niet gebakken maar gaat rauw in de schaal met een saus van gebakken uien en knoflook. Indisch gekruid. Afgeblust met ketjap manis, gembersiroop en citroensap. De vis is in plm. 20 minuten klaar.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 7,56
  • Coop Coop
    € 7,60
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 7,71

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Stap 2 Kruid de vis met peper en zout en besprenkel de vis met wat citroensap.
    1. kabeljauwhaas 200 g
    2. peper
    3. zout
    4. citroensap
  3. Stap 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien lichtbruin. Bak de knoflook even mee. Voeg de sambel, ketoembar en kurkuma toe en bak ook heel even mee.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. ui 3 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. sambal oelek 1 tl
    5. gemalen koriander 1 tl
    6. gemalen kurkuma 1 tl
  4. Stap 4 Blus de uien af met de gembersiroop, ketjap manis en citroensap.
    1. gembersiroop 1 el
    2. ketjap manis 3 el
    3. citroensap 2 el
  5. Stap 5 Doe onderin de ovenschaal de helft van de uiensaus. Leg de vis hierop. Verdeel de rest van de ketjap-uiensaus over de vis.
  6. Stap 6 Zet de schaal 15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Prik even met een vork in de vis. Geen weerstand dan is de vis klaar. Zet de vis liever niet langer in de oven want dan wordt de vis droog.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met rijst of aardappelpuree. Doperwten, sperziebonen of snijbonen smaken hier lekker bij.

Doe er een komkommersalade bij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 111 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 mei 2025

Tip

Lekker met rijst of aardappelpuree. Doperwten, sperziebonen of snijbonen smaken hier lekker bij.

Doe er een komkommersalade bij.

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Gematigd gezond

Kabeljauw is een gezonde, magere vis en de ovenbereiding is positief. De toevoeging van ui en knoflook is ook goed. Echter, de saus bevat door de ketjap manis en gembersiroop een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers en zout. Dit trekt de gezondheidsscore omlaag, waardoor het gerecht ondanks de goede basis als gematigd gezond wordt beoordeeld.

Energie 296 kcal
Vetten 2.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.2 g
Koolhydraten 47.4 g
waarvan suikers 32.5 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 22.3 g
Zout 3.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account