Braziliaans Visstoofpotje (Moqueca)

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept van Braziliaanse zeevruchtenstoofpot, ook wel moqueca genoemd, gebruikt enkel vis. Dit is dus een gemakkelijke variant.. Het gerecht is klaar om te eten in minder dan 30 minuten.

  • Voorbereiding
    12 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    32 min
Braziliaans Visstoofpotje
Zeebaars, gewaardeerd om zijn fijne, witte vlees en subtiele smaak, wordt vaak 'de koning van de zee' genoemd en is een favoriet bij chef-koks voor zowel eenvoudige als haute cuisine bereidingen.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Breng water en rijst aan de kook in een pan met een verhouding van 1:1,5 rijst tot water.. Zet het vuur op een laag pitje, dek af en laat zachtjes pruttelen totdat de rijst gaar is en het vocht is opgenomen, ongeveer 20 tot 25 minuten.
  2. Stap 2 Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien en 1 theelepel zout toe. Bak al roerend tot de uien zacht worden, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg de tomatenpuree, knoflook, paprikapoeder, komijn en cayennepeper toe. Bak nog 3 minuten. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe. Zodra het mengsel begint te pruttelen, laat je het nog ongeveer 5 minuten sudderen.
  3. Stap 3 Verhoog het vuur en roer de paprika's, jalapeñopepers en bosuien erdoor. Laat het mengsel vervolgens weer afkoelen tot het zachtjes pruttelt. Doe de vis in de koekenpan en roer zachtjes. Dek af en kook op middelhoog vuur totdat de vis uit elkaar begint te vallen, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur. Voeg zout, koriander en limoensap toe; roer voorzichtig om te voorkomen dat de vis uit elkaar valt. Serveer met rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 267 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 18 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 399 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 33 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 3 g
Eiwitten 26 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account