Spitskool met bacon en champignons en aardappelpuree met kruidenroomkaas

Prijs: € 7,08 Recept / € 1,77 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Spitskool in reepjes gebakken met bacon, lente-uitjes en champignons. Gekruid met onder meer kerriepoeder en sambal. Afgedekt met aardappelpuree met kruidenroomkaas en geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Spitskool
  2. Aardappelpuree met kruidenroomkaas

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok
  • Pan
  • Aardappelstamper
  • Ovenschaal

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 7,08
  • Jumbo Jumbo
    € 10,51
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 10,82

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Verhit de olie in de wok en bak hierin de bacon knapperig en lichtbruin. Haal de bacon uit de pan en zet apart.
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. baconreepjes 125 g
  2. Stap 2 Bak in het overgebleven vet de champignons lichtbruin. Bak de lente-uitjes kort mee. Voeg de spitskool beetje bij beetje toe en bak de spitskool kort mee.
    1. champignons 175 g
    2. bosui 6 st
    3. spitskool 1 st
  3. Stap 3 Voeg de verkruimelde bouillontablet met een half kopje water toe aan de spitskool. Laat alles op hoge warmtebron bakken tot het vocht is verdwenen.
    1. bouillonblokje 1 st
    2. water
  4. Stap 4 Voeg het kerriepoeder en de sambal eraan toe en bak even mee. Maak de spitskool nog op smaak met worcestersaus en nootmuskaat, Meng de reepjes bacon door de spitskool. Doe de spitskool over in een ovenschaal.
    1. kerriepoeder 1 el
    2. sambal oelek 1 tl
    3. worcestershire saus
    4. nootmuskaatpoeder
  5. Stap 5 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogkoken. Stamp de kruidenroomkaas door de aardappelen. Giet eventueel een scheutje melk toe als de puree toch te droog is.
    1. kruimige aardappelen 800 g
    2. roomkaas kruiden 75 g
    3. melk
    4. water
    5. zout
  6. Stap 6 Verdeel de aardappelpuree over de spitskool Verdeel de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel plm. 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen,
    1. geraspte kaas 75 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Prei in plaats van lente-uitjes.

Roomkaas naturel in plaats van kruidenroomkaas.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 165 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 10 april 2025

Tip

Prei in plaats van lente-uitjes.

Roomkaas naturel in plaats van kruidenroomkaas.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 383 kcal
Vetten 17.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.1 g
Koolhydraten 41.1 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 8.4 g
Eiwitten 18.1 g
Zout 2.6 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Ria
16 mei 2025 om 13:58
Bij het omrekenen naar 1 persoon staat er 700 g spitskool 😉 Lijkt me wel heeeeel veel voor 1 persoon. 😉😂
16 mei 2025 om 16:04
Hoi Ria. Ik snap de verwarring wel. 700 is niet het totaal gewicht, maar het gewicht van een spitskool. Het aantal wijzigt namelijk wel. We hebben de tekst aangepast, zodat het hopelijk iets duidelijker is.
16 mei 2025 om 15:03
Dag Ria. Ik heb 700 gram spitskool gebruik voor 4 personen. Staat ook in de ingredientenlijst. Als je teruggaat naar 1 persoon dan zie je ook dat het minder wordt.
16 mei 2025 om 14:20
Hoi Ria, als je op het - teken klikt tot 1 persoon, zie je 0,25 kool. Een kwart dus. Probeer het maar eens.
Groetjes Lidy.
16 mei 2025 om 14:22
Het staat groot aangegeven bij de ingrediënten lijst.