Mangocrème met limoncello

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk nagerecht na een Aziatische maaltijd. De mange wordt gepureerd met roomkaas (light). Vanillesuiker, limoensap en -rasp en een borrelglaasje limoncello toevoegen en je dessert is klaar. Kan ruim tevoren gemaakt worden.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Vergiet of zeef
  • Staafmixer
  • 4 glazen

Bereiding

  1. Stap 1 Laat de mango uitlekken in een zeef of vergiet (sap wordt niet gebruikt). Bewaar een paar kleine stukjes mango om te garneren.
    1. mango op sap 1 blik
  2. Stap 2 Pureer de mango met de roomkaas, limoenrasp, limoensap, limoncello, vanillesuiker en mespunt zout.
    1. roomkaas 175 g
    2. limoen geraspt
    3. limoensap 0,5 limoen
    4. limoncello 35 ml
    5. zout mespunt
    6. vanillesuiker 2 zakjes
  3. Stap 3 Verdeel de mangocrème over kleine glazen. Garneer met een paar reepjes mango
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt ook 1/2 kwark en 1/2 roomkaas gebruiken.

Je kunt de mangocrème al een dag tevoren maken.

Ook lekker met verse rijpe mango.

(Ik gebruik liever uit blik omdat ik geen risico wil lopen dat de mango draderig is).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 71 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 15 maart 2025

Tip

Je kunt ook 1/2 kwark en 1/2 roomkaas gebruiken.

Je kunt de mangocrème al een dag tevoren maken.

Ook lekker met verse rijpe mango.

(Ik gebruik liever uit blik omdat ik geen risico wil lopen dat de mango draderig is).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 209 kcal
Vetten 7.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.3 g
Koolhydraten 27.1 g
waarvan suikers 9.3 g
Vezels 1.4 g
Eiwitten 3.8 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account