Pasta e Fagioli

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Pasta e Fagioli, een heerlijke Italiaanse soep, combineert stevige pasta met bonen, verse groenten en knapperige pancetta in een rijk tomatenbouillon. Perfect voor een heerlijke en voedzame maaltijd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote soeppan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta toe en bak al roerend tot deze licht goudbruin is. Gebruik een schuimspaan om de pancetta over te scheppen naar een kom en zet apart.
    1. pancetta 125 g
  2. Stap 2 Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan de pan met het overgebleven vet van de pancetta. Bak 6 minuten tot de groente zacht zijn. Af en toe even roeren.
    1. witte ui 1 st
    2. wortel 1 st
    3. bleekselderij 1 stengel
  3. Stap 3 Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak al roerend nog 2 minuten.
    1. knoflook 4 teentjes
    2. chilivlokken 0,5 tl
  4. Stap 4 Voeg de kippenbouillon, tomatenpulp, tomatenpuree, laurierblad, tomatenpuree, rozemarijn en gebakken pancetta toe. Roer goed door om te mengen.
    1. kippenbouillon 1.000 ml
    2. laurierblad 1 st
    3. tomatenpuree 1 el
    4. tomatenpulp 400 g
    5. rozemarijn 1 tl
    6. pancetta 125 g
  5. Stap 5 Breng de soep aan de kook. Voeg de bonen en de pasta toe en roer om te mengen. Zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen.
    1. witte bonen uit pot of blik 800 g
    2. conchiglie 100 g
  6. Stap 6 Wanneer de pasta over ongeveer 2 minuten beetgaar is roer je de boerenkool erdoor. Zet het vuur uit wanneer de pasta beetgaar is.
    1. boerenkool 30 g
  7. Stap 7 Strooi de Parmezaanse kaas over de soep en roer erdoor.
    1. parmezaanse kaas 50 g
  8. Stap 8 Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
    1. peper
    2. zout
  9. Stap 9 Serveer warm met extra Parmezaanse kaas en geniet ervan!
    1. parmezaanse kaas
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Wees royaal met de kruiden.

Pureer wat bonen voor een dikkere bouillon.

Serveer de soep meteen zodra de beetgaar is, om te voorkomen dat het teveel vocht absorbeert.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 239 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 14 maart 2025

Tip

Wees royaal met de kruiden.

Pureer wat bonen voor een dikkere bouillon.

Serveer de soep meteen zodra de beetgaar is, om te voorkomen dat het teveel vocht absorbeert.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 337 kcal
Vetten 9.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 42.1 g
waarvan suikers 8.5 g
Vezels 9.8 g
Eiwitten 18.5 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account