Vegetarische ovenschotel met champignons, courgette en tomaat, afgedekt met mozzarella

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Koolhydraatarm en vegetarisch ovenschoteltje bestaande uit onder meer champignons, courgette en tomatenblokjes. De champignons en courgette zijn vooraf gemarineerd en daarna gebakken. De mozzarella smelt op de groenten in de oven. Super lekker bijgerecht.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Schaal voor de marinade
  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Klop een marinade van 1,5 eetlepel olijfolie, balsamicoazijn, tijm en majoraan. Meng de champignons en courgettestukjes door de marinade. Laat dit minimaal 20 minuten intrekken Af en toe omscheppen.
    1. olijfolie 1,5 el
    2. witte balsamicoazijn 1 el
    3. gedroogde tijm 1 tl
    4. gedroogde marjolein 1 tl
    5. champignons 150 g
    6. courgette 300 g
  3. Stap 3 Verhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de knoflook glazig. Voeg de gemarineerde groenten toe en bak deze zolang tot het vocht grotendeels is verdwenen. Voeg de tomatenblokjes, majoraan en gedroogde tijm hieraan toe. Maak op smaak met peper, zout en een mespunt chilivlokken.
    1. olijfolie 1 el
    2. knoflook 2 teentjes
    3. tomatenpulp 200 g
    4. peper
    5. zout
    6. chilivlokken
  4. Stap 4 Doe de groenten over in een ovenschaal. Bedek de groenten met de plakjes mozzarella. Strooi wat peper en zout over de mozzarella. Verdeel de geraspte kaas over de mozzarella.
    1. mozzarella 1 bol
    2. peper
    3. zout
    4. geraspte belegen kaas 50 g
  5. Stap 5 Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker bij de lunch met broodjes of stokbrood.

Ook lekker als bijgerecht met pasta of rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 271 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 maart 2025

Tip

Lekker bij de lunch met broodjes of stokbrood.

Ook lekker als bijgerecht met pasta of rijst.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 247 kcal
Vetten 13.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.1 g
Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 7.5 g
Vezels 3.1 g
Eiwitten 18.3 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account