Deze kokoscurry met draadjesvlees is een smaakvolle maaltijd die langzaam wordt gegaard in een rijke Thaise rode kokoscurrysaus. Het rundvlees wordt heerlijk zacht en neemt de smaken van de curry op. Serveer deze curry met een knapperige komkommersalade samen met rijst of noedels.
Voeg extra groenten zoals paprika's of broccoli toe.
Voeg extra groenten zoals paprika's of broccoli toe.
Dit gerecht is zonder twijfel rijk aan smaak, maar scoort lager op de gezondheidsschaal. De voornaamste redenen hiervoor zijn het hoge gehalte aan verzadigd vet door de combinatie van een vettere vleessoort (riblap) en volle kokosmelk. Daarnaast is het gerecht door het gebruik van bouillon, currypasta en vissaus behoorlijk zout. Hoewel de komkommersalade voor wat frisheid en groente zorgt, bevat het hoofdgerecht zelf weinig groenten en wordt er suiker toegevoegd aan zowel de curry als de salade. Het is een heerlijk gerecht om af en toe van te genieten, maar minder geschikt als een regelmatige, gezonde maaltijd.
Energie | 753 kcal |
---|---|
Vetten | 59.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 29.1 g |
Koolhydraten | 14.3 g |
waarvan suikers | 6.1 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 42.2 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept