Spätzle worden meestal gegeten met gebakken uien en kaas. In deze spätzle ovenschotel heb ik nog zuurkool en uitgebakken spekjes toegevoegd. Bij de zuurkool heb ik nog echte Duitse schnitzel gemaakt. De combinatie was heerlijk. Gaan we zeker vaker eten.
In plaats van spätzle kun je penne of tagliatelle gebruiken.
Gebruik 350 gram gedroogde spätzle voor 4 personen.
In plaats van spätzle kun je penne of tagliatelle gebruiken.
Gebruik 350 gram gedroogde spätzle voor 4 personen.
Dit gerecht is een stevige, calorierijke maaltijd. Een pluspunt is de toevoeging van zuurkool, wat vezels en vitamines levert. De totale hoeveelheid groente is echter aan de lage kant voor een volwaardige hoofdmaaltijd. De ruime portie kaas en de spekjes maken het gerecht erg zout en rijk aan verzadigd vet. De basis van spätzle bestaat bovendien uit 'witte' pasta en niet uit een volkoren variant, waardoor het minder voedingsstoffen bevat. Hierdoor is de maaltijd niet erg uitgebalanceerd.
Energie | 550 kcal |
---|---|
Vetten | 25.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.6 g |
Koolhydraten | 50 g |
waarvan suikers | 4.2 g |
Vezels | 4.3 g |
Eiwitten | 28.8 g |
Zout | 3.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept