Spätzle met zuurkool, spekjes, gebakken uien en kaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Spätzle worden meestal gegeten met gebakken uien en kaas. In deze spätzle ovenschotel heb ik nog zuurkool en uitgebakken spekjes toegevoegd. Bij de zuurkool heb ik nog echte Duitse schnitzel gemaakt. De combinatie was heerlijk. Gaan we zeker vaker eten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Bereid de spätzle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de spätzle over in een ovenschaal.
    1. spätzle 600 g
  3. Stap 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Doe de uien erbij en bak de uien lekker bruin. Doe de goed uitgelekte zuurkool erbij en bak de zuurkool nog ongeveer 8 à 10 minuten mee. (De zuurkool gaart verder in de oven).
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. magere spekreepjes 100 g
    3. ui 2 st
    4. zuurkool 300 g
  4. Stap 4 Meng het zuurkoolmengsel en 100 gram geraspte kaas door de spätzle.
    1. geraspte belegen kaas 100 g
  5. Stap 5 Verdeel 75 gram geraspte kaas over de spätzle in de ovenschaal. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
    1. geraspte belegen kaas 75 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van spätzle kun je penne of tagliatelle gebruiken.

Gebruik 350 gram gedroogde spätzle voor 4 personen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 212 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 februari 2025

Tip

In plaats van spätzle kun je penne of tagliatelle gebruiken.

Gebruik 350 gram gedroogde spätzle voor 4 personen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 550 kcal
Vetten 25.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.6 g
Koolhydraten 50 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 4.3 g
Eiwitten 28.8 g
Zout 3.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account