Aziatisch Kabeljauwschoteltje uit de oven

Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Lekker veel groente, op smaak gebracht met knoflook, rode currypasta en kokosmelk. Na 20 minuten de kabeljauw erop en dan...... is het smullen. Heerlijk gerecht, dat niet kan mislukken. Snel te bereiden op een doordeweekse avond, maar is ook een aanrader voor gasten, die van vis houden.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een kom de kokosmelk met de currypasta, voeg knoflook en de maizena toe en verkruimel er het halve visbouillonblokje boven. Klop goed door elkaar en zet alle ingrediënten klaar.
    1. kokosmelk light 200 ml
    2. rode currypasta 2 el
    3. knoflook 1 teen
    4. maïzena 1 el
    5. visbouillonblokje 0,5 st
  2. Stap 2 Blancheer de schuine stukjes snijbonen 2 à 3 minuten, giet af en spoel koud. Laat uitdruipen.
    1. snijbonen 150 g
  3. Stap 3 Verdeel de geblancheerde snijbonen, cherrytomaten en Chinese kool over de bodem van twee eenpersoons ovenschaaltjes.
    1. kerstomaat 75 g
    2. chinese kool 0,5 st
  4. Stap 4 Giet er het currymengsel overheen.
  5. Stap 5 Zet de schaaltjes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Roer de groente na 10 minuten even door, zodat de groente goed gemengd is met de saus.
  6. Stap 6 Breng de kabeljauw op smaak met zwarte peper of 4 seizoenen peper en eventueel een snufje zout.
    1. peper
    2. zout
    3. kabeljauwfilet 2 st
  7. Stap 7 Leg de vis op de groente en laat circa 15 minuten garen. Dit is afhankelijk van de dikte van de vis.
  8. Stap 8 Serveer de schotel met rijst naar keuze en garneer met een schijfje limoen of citroen.
    1. rijst 120 g
    2. limoen
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Dit schoteltje is vooraf te bereiden en klaar staat om in de oven te schuiven.

Ook lekker met een andere witte vis. (zeeduivel, schol, zeewolf, koolvis)

Roer het schoteltje halverwege de oventijd even door.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 316 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 11 februari 2025

Tip

Dit schoteltje is vooraf te bereiden en klaar staat om in de oven te schuiven.

Ook lekker met een andere witte vis. (zeeduivel, schol, zeewolf, koolvis)

Roer het schoteltje halverwege de oventijd even door.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 518 kcal
Vetten 10.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.9 g
Koolhydraten 69.6 g
waarvan suikers 7.1 g
Vezels 5.4 g
Eiwitten 37 g
Zout 2.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
1 maart 2025 om 10:47
Hoi Monica, dankjewel voor jouw smakelijk bericht. Fijn om te horen en te zien, dat het jullie gesmaakt heeft. Groetjes Lidy en een fijn weekend.