Lekker veel groente, op smaak gebracht met knoflook, rode currypasta en kokosmelk. Na 20 minuten de kabeljauw erop en dan...... is het smullen. Heerlijk gerecht, dat niet kan mislukken. Snel te bereiden op een doordeweekse avond, maar is ook een aanrader voor gasten, die van vis houden.
Dit schoteltje is vooraf te bereiden en klaar staat om in de oven te schuiven.
Ook lekker met een andere witte vis. (zeeduivel, schol, zeewolf, koolvis)
Roer het schoteltje halverwege de oventijd even door.
Dit schoteltje is vooraf te bereiden en klaar staat om in de oven te schuiven.
Ook lekker met een andere witte vis. (zeeduivel, schol, zeewolf, koolvis)
Roer het schoteltje halverwege de oventijd even door.
Dit gerecht scoort een 7 omdat het een mooie combinatie is van magere vis (kabeljauw) en een ruime portie groenten, wat zorgt voor eiwitten, vitamines en vezels. Het gebruik van lichte kokosmelk is een pluspunt, omdat dit de hoeveelheid verzadigd vet beperkt. Het belangrijkste aandachtspunt is het zoutgehalte; de combinatie van rode currypasta en een visbouillonblokje maakt het gerecht aan de zoute kant. Voor een nog voedzamere maaltijd kun je kiezen voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst, voor extra vezels.
Energie | 518 kcal |
---|---|
Vetten | 10.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.9 g |
Koolhydraten | 69.6 g |
waarvan suikers | 7.1 g |
Vezels | 5.4 g |
Eiwitten | 37 g |
Zout | 2.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept