Lekker borrelhapje of tussendoortje. De zelf gemaakte kaasstengels en sesamstengels smaken heerlijk. Veel lekkerder dan uit een pakje. De stengels zijn snel en gemakkelijk te maken.
Je kunt de stengels ook licht draaien met bijvoorbeeld een plakje rauwe ham er tegenaan geplakt.
Ook lekker met pesto of tapenade.
Lekker als je trek hebt in iets hartigs.
De stengel blijven zeker 3 à 4 dagen goed. Je kunt ze eventueel weer knapperig maken door ze 5 à 10 minuten te verwarmen in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Je kunt de stengels ook licht draaien met bijvoorbeeld een plakje rauwe ham er tegenaan geplakt.
Ook lekker met pesto of tapenade.
Lekker als je trek hebt in iets hartigs.
De stengel blijven zeker 3 à 4 dagen goed. Je kunt ze eventueel weer knapperig maken door ze 5 à 10 minuten te verwarmen in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Deze bladerdeegstengels zijn een smakelijke snack, maar scoren laag op de gezondheidsschaal. De basis van bladerdeeg en kaas levert veel verzadigd vet, zout en 'lege calorieën' uit geraffineerde granen, terwijl het gerecht weinig vezels, vitaminen en mineralen biedt. De sesamzaadjes zijn een kleine nutritionele bonus, maar kunnen niet opwegen tegen de basis ingrediënten. Dit maakt de stengels een traktatie om bewust en met mate van te genieten, en niet als een voedzaam tussendoortje te zien.
Energie | 201 kcal |
---|---|
Vetten | 11.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.3 g |
Koolhydraten | 17.9 g |
waarvan suikers | 1.4 g |
Vezels | 0.7 g |
Eiwitten | 5.7 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept