Bladerdeegstengels met geraspte kaas en sesamzaad uit eigen keuken

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lekker borrelhapje of tussendoortje. De zelf gemaakte kaasstengels en sesamstengels smaken heerlijk. Veel lekkerder dan uit een pakje. De stengels zijn snel en gemakkelijk te maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Scherp mes
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Bestrijk de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei.
    1. diepvries bladerdeeg 4 plakjes
    2. ei 1 st
  3. Stap 3 Strooi geraspte kaas of sesamzaad over de plakjes (naar eigen smaak).
    1. geraspte kaas 30 g
    2. sesamzaad
  4. Stap 4 Strooi eventueel nog wat zout over de plakjes met sesamzaad.
    1. zout
  5. Stap 5 Snij elk plakje bladerdeeg in 5 reepjes.
  6. Stap 6 Verdeel de reepjes bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Stap 7 Bak de stengels 15 tot 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Ze moeten een lichtbruine kleur hebben gekregen.
  8. Stap 8 Laat de borrelstengels goed afkoelen voordat je ze bewaart in een luchtdichte trommel of ze direct gaat verorberen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de stengels ook licht draaien met bijvoorbeeld een plakje rauwe ham er tegenaan geplakt.

Ook lekker met pesto of tapenade.

Lekker als je trek hebt in iets hartigs.

De stengel blijven zeker 3 à 4 dagen goed. Je kunt ze eventueel weer knapperig maken door ze 5 à 10 minuten te verwarmen in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 86 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 24 januari 2025

Tip

Je kunt de stengels ook licht draaien met bijvoorbeeld een plakje rauwe ham er tegenaan geplakt.

Ook lekker met pesto of tapenade.

Lekker als je trek hebt in iets hartigs.

De stengel blijven zeker 3 à 4 dagen goed. Je kunt ze eventueel weer knapperig maken door ze 5 à 10 minuten te verwarmen in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 201 kcal
Vetten 11.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.3 g
Koolhydraten 17.9 g
waarvan suikers 1.4 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 5.7 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account