Pittig gekruide bruine bonen met gehakt en taugé

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Beetje Indisch deze bruine bonenschotel. Het rundergehakt is gebakken met ui, knoflook, paprika, prei en een groene peper. Indisch gekruid. Erg lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin het gehakt rul en bruin. Bak de ui, knoflook en groene peper kort mee. Kruid het gehakt met peper, zout, kerriepoeder en ketoembar.
    1. arachideolie 2 el
    2. rundergehakt 200 g
    3. rode ui 1 st
    4. knoflook 2 teentjes
    5. groene chilipeper 1 st
    6. peper
    7. zout
    8. kerriepoeder 0,5 el
    9. gemalen koriander 0,5 tl
  2. Stap 2 Voeg de prei en de paprikastukjes eraan toe en bak dit - omscheppend - 5 minuten mee. Voeg nu de pindakaas en de ketjap met sambal toe. Laat de pindakaas smelten en schep daarna alles goed om.
    1. prei 1 st
    2. paprika 1 st
    3. pindakaas 1 el
    4. ketjap manis met sambal 1,5 el
  3. Stap 3 Voeg de goed afgespoelde en uitgelekte bruine bonen toe. Maak op smaak met de azijn en bruine basterdsuiker of stroop. Maak de schotel goed warm.
    1. bruine bonen uit pot of blik 800 g
    2. witte natuurazijn 2 el
    3. basterdsuiker 1 el
  4. Stap 4 Kort voor het opdienen meng je de taugé door de bruine bonen. De taugé moet knapperig blijven. Lekker met een salade, appelmoes of perenmoes.
    1. taugé 100 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De smaak van het gehakt wordt beter als het gehakt lekker bruin wordt gebakken.

Ik gebruikte een authentieke soort ketjap inclusief sambal. Gebruik je de normale ketjap manis dan nog wat sambal toevoegen.

De taugé echt pas op het laatst erdoor scheppen. De knapperige taugé is een lekker tegenwicht voor de wat melige bruine bonen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 164 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 23 januari 2025

Tip

De smaak van het gehakt wordt beter als het gehakt lekker bruin wordt gebakken.

Ik gebruikte een authentieke soort ketjap inclusief sambal. Gebruik je de normale ketjap manis dan nog wat sambal toevoegen.

De taugé echt pas op het laatst erdoor scheppen. De knapperige taugé is een lekker tegenwicht voor de wat melige bruine bonen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 572 kcal
Vetten 27 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.2 g
Koolhydraten 55.4 g
waarvan suikers 16.9 g
Vezels 19.7 g
Eiwitten 29.1 g
Zout 3.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account