Ik kreeg een zakje Wieringer bonen cadeau. Een hele speciale peulvrucht, lekker voor een maaltijdsoep. De minestrone heb ik gemaakt van tomatenblokjes, winterpeen, bleekselderij, ui, knoflook en als extra vulling de koelverse tortellini. Een lekkere goed vullende vegetarische maaltijdsoep.
In plaats van de Wieringer bonen zijn witte bonen een goed alternatief.
Gedroogde tortellini moeten langer worden meegekookte in de soep (zie de bereiding op de verpakking).
In plaats van gedroogde peulvruchten kun je de soep prima maken met peulvruchten uit pot of blik.
In plaats van de Wieringer bonen zijn witte bonen een goed alternatief.
Gedroogde tortellini moeten langer worden meegekookte in de soep (zie de bereiding op de verpakking).
In plaats van gedroogde peulvruchten kun je de soep prima maken met peulvruchten uit pot of blik.
Deze minestronesoep is een voedzame en vullende maaltijd dankzij de rijke hoeveelheid groenten en peulvruchten. Groenten zoals winterpeen, bleekselderij en prei leveren veel vitamines en mineralen, terwijl de Wieringer bonen een uitstekende bron van vezels en plantaardige eiwitten zijn. Het gerecht krijgt echter geen topscore vanwege de toevoeging van kaasgevulde tortellini, bouillontabletten en Parmezaanse kaas. Deze ingrediënten verhogen de hoeveelheid zout en verzadigd vet in de soep aanzienlijk, wat de algehele gezondheidswaarde iets naar beneden haalt.
Energie | 459 kcal |
---|---|
Vetten | 14.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.1 g |
Koolhydraten | 65.7 g |
waarvan suikers | 7.7 g |
Vezels | 10 g |
Eiwitten | 20 g |
Zout | 2.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept