Minestronesoep met Wieringer bonen en tortellini

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ik kreeg een zakje Wieringer bonen cadeau. Een hele speciale peulvrucht, lekker voor een maaltijdsoep. De minestrone heb ik gemaakt van tomatenblokjes, winterpeen, bleekselderij, ui, knoflook en als extra vulling de koelverse tortellini. Een lekkere goed vullende vegetarische maaltijdsoep.

  • Voorbereiding
    4 uur
  • Bereiding
    1 uur 30 min
  • Totaal
    5 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Kom om te bonen te weken
  • Soeppan

Bereiding

  1. Stap 1 Een dag voordat je de soep gaat maken zet je de bonen in een pan met ruim koud water. De bonen moeten minimaal 8 uur weken. Na de weektijd giet je het weekwater van de bonen weg. Laat de bonen nog wat uitlekken in een vergiet.
    1. wieringer bonen 150 g
  2. Stap 2 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de blokjes winterpeen, bleekselderij, prei en laurierblaadjes toe en bak dit 3 minuten mee. Schep af en toe even om.
    1. olijfolie 2 el
    2. knoflook 2 teentjes
    3. ui 1 st
    4. winterpeen 2 st
    5. bleekselderij 1 stengel
    6. prei 0,5 st
    7. laurierblad 2 st
  3. Stap 3 Doe de tomatenblokjes, verkruimelde bouillonblokjes, chili-vlokken, tijm, rozemarijn en oregano erbij. Voeg het water en de bonen toe aan de soep. Breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 1 tot 1.30 uur zachtjes koken toe de bonen gaar zijn.
    1. tomatenblokjes 400 g
    2. groentebouillonblokje 2 st
    3. chilivlokken 1 mespunt
    4. gedroogde tijm 1 el
    5. gedroogde oregano 1 el
    6. gemalen rozemarijn 2 tl
    7. water 1.000 ml
    8. wieringer bonen
  4. Stap 4 Doe 5 minuten vòòr het opdienen van de soep de koelverse tortellini in de soep. Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper of zout toe.
    1. tortellini met kaasvulling 250 g
    2. peper
    3. zout
  5. Stap 5 Dien de soep op met geraspte Parmezaanse kaas.
    1. parmezaanse kaas
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van de Wieringer bonen zijn witte bonen een goed alternatief.

Gedroogde tortellini moeten langer worden meegekookte in de soep (zie de bereiding op de verpakking).

In plaats van gedroogde peulvruchten kun je de soep prima maken met peulvruchten uit pot of blik.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 76 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 19 januari 2025

Tip

In plaats van de Wieringer bonen zijn witte bonen een goed alternatief.

Gedroogde tortellini moeten langer worden meegekookte in de soep (zie de bereiding op de verpakking).

In plaats van gedroogde peulvruchten kun je de soep prima maken met peulvruchten uit pot of blik.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 459 kcal
Vetten 14.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 65.7 g
waarvan suikers 7.7 g
Vezels 10 g
Eiwitten 20 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account