Indische spruitjes met taugé

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De spruitjes heb gehalveerd en kort voorgekookt. Spekreepjes gebakken met ui, knoflook, rode peper, lente-uitjes en taugé. Het geheel is o.a. gekruid met peper, zout, kerrie, ketjap manis en chilisaus. Erg lekker met rijst.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Spruitjes
  2. Rijst

Benodigdheden

  • Pannen
  • Wok of hapjespan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de spruitjes een paar minuten in water met zout. Laat de gekookte spruitjes goed uitlekken in een vergiet. (De spruitjes mogen niet te zacht worden omdat ze nog roergebakken worden). De kooktijd van de spruitjes is moeilijk aan te geven. Afhankelijk van de grootte van de spruitjes.
    1. spruitjes 500 g
  2. Stap 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de spekreepjes knapperig. Bak de ui, knoflook, rode peper en kerriepoeder kort mee.
    1. arachideolie 1 el
    2. magere spekblokjes 100 g
    3. ui 1 st
    4. knoflook 2 teentjes
    5. rode chilipeper 1 st
    6. kerriepoeder 1 el
  3. Stap 3 Voeg de lente-uitjes en de goed uitgelekte spruitjes eraan toe en bak deze ongeveer twee minuten mee.
    1. bosui 4 st
  4. Stap 4 Maak de spruitjesschotel op smaak met ketjap manis, peper, zout , citroensap en chilisaus.
    1. ketjap manis 2 el
    2. peper
    3. zout
    4. citroensap
    5. zoete chilisaus 2 el
  5. Stap 5 Meng de taugé door de spruitjes en roerbak het geheel nog twee minuten. De taugé moet knapperig blijven.
    1. taugé 75 g
  6. Stap 6 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met een bouillontablet. Laat de rijst goed droog stomen en serveer de rijst bij de Indische spruitjes.
    1. basmati rijst 120 g
    2. bouillonblokje 1 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Laat de spekreepjes weg dan heb je een lekker vegetarisch gerecht.

In plaats van rode peper voeg je sambal oelek toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 254 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 13 januari 2025

Tip

Laat de spekreepjes weg dan heb je een lekker vegetarisch gerecht.

In plaats van rode peper voeg je sambal oelek toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 538 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.5 g
Koolhydraten 103.4 g
waarvan suikers 28.6 g
Vezels 14.7 g
Eiwitten 17.2 g
Zout 6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account