Opruim Stoofpotje met milde mosterd

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Met een restje sperzieboontjes, een halve rode ui en gele paprika, 3 verdwaalde bosuitjes, wat tuinerwtjes en 2 eenzame flinke winterpenen en varkenshaas uit de diepvries creëerde ik dit verrukkelijk stoofpotje, dat met milde mosterd, wat tijm en laurier op smaak werd gebracht.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur 5 min
  • Totaal
    1 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm boter en olie. Bak de blokjes varkenshaas in 3 porties mooi bruin en haal uit de pan.
  2. Stap 2 Fruit de ui, knoflook 2 laurierblaadjes en de tijm enkele minuten in het overgebleven vet.
  3. Stap 3 Voeg het vlees toe en bestrooi met bloem. Roer goed door en blus met de runderbouillon en voeg mosterd toe. Roer, breng aan de kook, zet het vuur laag, deksel op de pan en stoof zachtjes 45 minuten.
  4. Stap 4 Blancheer de boontjes en de peen 7 minuten op het bijna einde van de stooftijd van het vlees. Giet af en voeg aan het vlees toe evenals de erwtjes, paprika en de bosui.
  5. Stap 5 Stoof nog 20 minuten zonder deksel, zodat de saus kan indikken. Proef en voeg zo nodig mosterd, peper en zout toe. Bestrooi met bieslook of bladpeterselie.
  6. Stap 6 Serveer met friet, gekookte aardappelen of rijst.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt ook de saus ook binden met een maizenapapje.

Ook lekker met hamlap of varkenspoulet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
350 recepten
  • Donateur
  • 415 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 12 december 2024

Tip

Je kunt ook de saus ook binden met een maizenapapje.

Ook lekker met hamlap of varkenspoulet.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Groenterijk en gebalanceerd

Dit stoofpotje scoort hoog op de gezondheidsschaal dankzij de ruime hoeveelheid en variatie aan groenten, zoals sperziebonen, paprika, wortel en ui. Hierdoor krijg je veel vezels, vitaminen en mineralen binnen. De keuze voor magere varkenshaas als eiwitbron is uitstekend, en het gebruik van een bouillonblokje met minder zout helpt om de zoutinname te beperken. Het is een voedzame en uitgebalanceerde maaltijd, zeker wanneer je het serveert met gekookte aardappelen of (zilvervlies)rijst in plaats van friet.

Energie 364 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.7 g
Koolhydraten 21.9 g
waarvan suikers 7.9 g
Vezels 5.9 g
Eiwitten 35.5 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account