Indische rundvleesstoofpot, lekker pittig

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit Indische rundvlees-stoofpotje heb ik gemaakt met goulashvlees, gebakken uien, knoflook, rode peper, laurier en onder meer kerriepoeder, djahé, ketoembar en ketjap manis. Gewoon mijn eigen smaak gevolgd. En dit verrukkelijke stoofpotje kwam er. We hebben ervan gesmuld, We hebben dit gegeten bij een stamppot van wortel met prei.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    3 uur
  • Totaal
    3 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Braadpan of slowcooker
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in de pan en bak hierin het vlees op een hoge warmtebron rondom bruin.
  2. Stap 2 Voeg de uien, knoflook, rode peper en laurier hieraan toe en bak een paar minuten mee tot de uien wat kleur hebben aangenomen.
  3. Stap 3 Kruid het vlees met peper, zout, ketoembar, kerriepoeder, kruidnagel en djahé. Meng alles goed door elkaar. Blus het vlees af met de runderfond.
  4. Stap 4 Maak de stoofpot verder op smaak met ketjap manis, azijn en donkerbruine suiker. Laat het vlees in de stoofpan 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Proef !!
  5. Stap 5 Bij gebruik van de slowcooker alles over doen in de slowcooker. Zet de slowcooker op low en laat het vlees plm. 6 uur stoven.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Proef na afloop van de gaartijd in de stoofpan of de slowcooker of het vlees goed gaar is; laat anders nog even doorgaren (de gaarheid is ook afhankelijk van de grootte van de stukken vlees).
Vind je de saus te dun? Bind de saus dan met wat maïzena, opgelost in water.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3587 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 10 december 2024

Tip

Proef na afloop van de gaartijd in de stoofpan of de slowcooker of het vlees goed gaar is; laat anders nog even doorgaren (de gaarheid is ook afhankelijk van de grootte van de stukken vlees).
Vind je de saus te dun? Bind de saus dan met wat maïzena, opgelost in water.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 336 kcal
Vetten 13.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 24.3 g
waarvan suikers 17.5 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 30.8 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
17 december 2024 om 10:14
Ik heb deze gisteren gemaakt. Heerlijk!
Vandaag nog een restje om te eten, zal er alleen maar lekkerder van worden.
Lieve groet Cecile
17 december 2024 om 11:20
Blij te horen dat de stoofpot je goed heeft gesmaakt Cecile. Vandaag dus nog een keer genieten. Eet smakelijk, Lieve groet, Petra
16 december 2024 om 16:29
Hoi Petra,

Wij kregen de volgende vraag op facebook:

Moet er minder runderfond worden toegevoegd als je het na het aanbakken in de slowcooker doet ? Aangezien in de slowcooker meer vocht vrijkomt
16 december 2024 om 18:17
Ik hou het op een pot runderfond (plm. 280 ml). Vind je de stoofpot achteraf toch te vochtig, bind de stoofpot dan met wat met water aangelengd maizena. Wij vonden de stoofpot zo precies goed.