Dit Indische rundvlees-stoofpotje heb ik gemaakt met goulashvlees, gebakken uien, knoflook, rode peper, laurier en onder meer kerriepoeder, djahé, ketoembar en ketjap manis. Gewoon mijn eigen smaak gevolgd. En dit verrukkelijke stoofpotje kwam er. We hebben ervan gesmuld, We hebben dit gegeten bij een stamppot van wortel met prei.
Proef na afloop van de gaartijd in de stoofpan of de slowcooker of het vlees goed gaar is; laat anders nog even doorgaren (de gaarheid is ook afhankelijk van de grootte van de stukken vlees).
Vind je de saus te dun? Bind de saus dan met wat maïzena, opgelost in water.
Proef na afloop van de gaartijd in de stoofpan of de slowcooker of het vlees goed gaar is; laat anders nog even doorgaren (de gaarheid is ook afhankelijk van de grootte van de stukken vlees).
Vind je de saus te dun? Bind de saus dan met wat maïzena, opgelost in water.
Deze Indische stoofpot is een smaakvol gerecht en een prima bron van eiwitten dankzij het rundvlees. Het bevat ook groenten zoals ui, knoflook en rode peper, wat positief is. De gezondheidsscore wordt echter naar beneden gehaald door de toevoeging van zowel basterdsuiker als een flinke hoeveelheid ketjap manis, wat resulteert in een hoog suikergehalte. Daarnaast kan het gerecht, afhankelijk van de gebruikte fond en de ketjap, ook behoorlijk zout zijn. Het is een gerecht om met mate van te genieten, bij voorkeur geserveerd met een flinke portie extra groenten om de maaltijd te balanceren.
Energie | 336 kcal |
---|---|
Vetten | 13.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.7 g |
Koolhydraten | 24.3 g |
waarvan suikers | 17.5 g |
Vezels | 2.4 g |
Eiwitten | 30.8 g |
Zout | 2.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Vandaag nog een restje om te eten, zal er alleen maar lekkerder van worden.
Lieve groet Cecile
Wij kregen de volgende vraag op facebook:
Moet er minder runderfond worden toegevoegd als je het na het aanbakken in de slowcooker doet ? Aangezien in de slowcooker meer vocht vrijkomt