Satéstoofje Met Pit en Pindakaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Sukade of riblap met ui en knoflook in kokosmelk gestoofd en op smaak gebracht met pindakaas, sambal badjak en ketjap. Even het vlees aanbakken, ui en knoflook fruiten en dan kan al na een kwartiertje de stoof tijd van circa 2 uur beginnen voor een verrassend heerlijk smakelijk resultaat.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Stoofpan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Zorg ervoor, dat het vlees op kamertemperatuur is. Bak het vlees snel en kort in kleinere porties om en om bruin. Haal uit de pan en zet even aan de kant.
  2. Stap 2 Fruit de ui en de knoflooksnippers enkele minuten in het overgebleven bakvet van het vlees.
  3. Stap 3 Roer er de sambal door en fruit 1 minuut mee.
  4. Stap 4 Voeg het vlees weer toe aan de pan, alsmede de ketjap en de pindakaas naar keuze en roer alles even krachtig door.
  5. Stap 5 Voeg de kokosmelk toe, roer alles weer door en breng aan de kook.
  6. Stap 6 Temper vervolgens de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het vlees circa 2 uur zachtjes op een laag pitje sudderen.
  7. Stap 7 Proef en breng eventueel pittig op smaak met wat extra sambal.
  8. Stap 8 Serveer met de gekookte rijst en eventueel een zoetzure komkommer salade.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met sperziebonen of friet.

Nog te veel vocht? Laat een kleine opening over tussen deksel en pan of maak een maizenapapje om de saus wat in te dikken.

Bestrooi eventueel gefrituurde uitjes over de stoof op het bord of serveer met kroepoek.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 226 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 4 december 2024

Tip

Ook lekker met sperziebonen of friet.

Nog te veel vocht? Laat een kleine opening over tussen deksel en pan of maak een maizenapapje om de saus wat in te dikken.

Bestrooi eventueel gefrituurde uitjes over de stoof op het bord of serveer met kroepoek.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1147 kcal
Vetten 64.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 35.6 g
Koolhydraten 96.1 g
waarvan suikers 20.7 g
Vezels 4.3 g
Eiwitten 45.5 g
Zout 3.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account