Sukade of riblap met ui en knoflook in kokosmelk gestoofd en op smaak gebracht met pindakaas, sambal badjak en ketjap. Even het vlees aanbakken, ui en knoflook fruiten en dan kan al na een kwartiertje de stoof tijd van circa 2 uur beginnen voor een verrassend heerlijk smakelijk resultaat.
Ook lekker met sperziebonen of friet.
Nog te veel vocht? Laat een kleine opening over tussen deksel en pan of maak een maizenapapje om de saus wat in te dikken.
Bestrooi eventueel gefrituurde uitjes over de stoof op het bord of serveer met kroepoek.
Ook lekker met sperziebonen of friet.
Nog te veel vocht? Laat een kleine opening over tussen deksel en pan of maak een maizenapapje om de saus wat in te dikken.
Bestrooi eventueel gefrituurde uitjes over de stoof op het bord of serveer met kroepoek.
Dit gerecht is een echte smaakbom, maar scoort minder goed op het gebied van gezondheid. De combinatie van een ruime portie rood vlees en volle kokosmelk maakt het gerecht erg rijk aan verzadigd vet. Daarnaast zorgen de ketjap manis en sambal voor een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers en zout. Het stoofpotje bevat, op de ui en knoflook na, geen groenten, waardoor het belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen mist. Het is een gerecht om af en toe van te genieten, maar door de hoge hoeveelheid vet, suiker en zout en het gebrek aan groenten is het geen gezonde keuze voor een doordeweekse maaltijd.
Energie | 1147 kcal |
---|---|
Vetten | 64.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 35.6 g |
Koolhydraten | 96.1 g |
waarvan suikers | 20.7 g |
Vezels | 4.3 g |
Eiwitten | 45.5 g |
Zout | 3.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept