Komkommersalade met rode ui

(Nog geen beoordelingen)

Doordat de rode ui enkele minuten in heet water staat, is het echte rauwe er vanaf. Een fijne vergetarische slanke begeleiding bij vele gerechten en je kunt naar smaak eventueel meer azijn en of suiker toevoegen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet
  • Kom
  • Schaaf of mandoline

Bereiding

  1. Stap 1 Leg de reepjes rode ui enkele minuten in heet water en giet af.
  2. Stap 2 Snij of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakjes.
  3. Stap 3 Laat de ui uitlekken en voeg aan de plakjes komkommer toe.
  4. Stap 4 Roer, azijn, suiker en olie door de salade . Bestrooi met peterselie en klaar.

Tip

Nog lekkerder op voorhand gemaakt, zodat de smaken kunnen intrekken.

Een dankbare, slanke begeleiding bij veel maaltijden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 483 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 23 juni 2024

Tip

Nog lekkerder op voorhand gemaakt, zodat de smaken kunnen intrekken.

Een dankbare, slanke begeleiding bij veel maaltijden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 85 kcal
Vetten 7.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 6.3 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 0.9 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account