Deze appel-kaneel smoothie is heerlijk romig en vol van smaak! Met zoet fruit en boordevol eiwitten is het een gezonde en verfrissende traktatie, zeker in de herfst.
Een bevroren banaan maakt de smoothie ijzig, maar dit recept werkt ook met een banaan op kamertemperatuur voor een wat romigere smoothie.
Een bevroren banaan maakt de smoothie ijzig, maar dit recept werkt ook met een banaan op kamertemperatuur voor een wat romigere smoothie.
Deze smoothie scoort hoog op gezondheid dankzij de combinatie van fruit, rijk aan vezels (vooral door de appelschil), vitaminen en mineralen, en de Griekse yoghurt die zorgt voor een flinke portie eiwitten. De eiwitten geven een langdurig verzadigd gevoel, wat het een uitstekende keuze maakt als ontbijt of tussendoortje. Hoewel de smoothie van nature suikers uit het fruit bevat, is dit een voedzame optie. Voor de allergezondste versie kun je de optionele ahornsiroop of honing het beste weglaten, aangezien de banaan en appel al voor voldoende zoetheid zorgen.
Energie | 210 kcal |
---|---|
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.8 g |
Koolhydraten | 38.4 g |
waarvan suikers | 27.1 g |
Vezels | 5.1 g |
Eiwitten | 8.5 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept