Mijn favoriete goulash van Helene uit de slowcooker

(Nog geen beoordelingen)

Veel winter- en zomervakanties brachten we door in Oostenrijk. We huurden een kamer met ontbijt bij lieve mensen. Daar leerde ik deze lekkere goulash kennen. Recept gekregen. Inmiddels wat aangepast en nog steeds favoriet. De goulash bestaat uit een combinatie van rundvlees en varkensvlees en weinig paprika. De kruiden doen de rest.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    7 uur
  • Totaal
    7 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Zet de slowcooker alvast aan op low. Kruid het vlees met weinig zout en peper.
  2. Stap 2 Verhit de olie in de pan en bak hierin - in gedeelten - het vlees rondom bruin. Doe het gebraden vlees direct over in de slowcooker.
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin. Bak de laurierblaadjes, paprika en tomatenpuree ook even mee. Blus af met de runderfond.
  4. Stap 4 Voeg de verkruimelde bouillontabletten, majoraan of oregano, paprikapoeders, cayennepeper en azijn hieraan toe. Doe alles over in de slowcooker. Meng alles nog even goed door elkaar. Het vlees moet nu voor ongeveer de helft in het vocht staan. Voeg eventueel nog wat water toe.
  5. Stap 5 Laat het vlees 6 tot 7 uur garen in de slowcooker. Probeer na die tijd een stukje vlees of het goed gaar is. Anders nog een uurtje eraan toevoegen. De goulash is het lekkerste als die een dag tevoren gemaakt is.

Tip

Heb je geen slowcooker? Maak de goulash op dezelfde wijze klaar en laat het vees minimaal 3 uur zachtjes sudderen in een braadpan. De goulash kan goed worden ingevroren.
Wij hebben de goulash gegeten met spätzle (pastasoort), gemengd met gebakken uien en gegratineerd met kaas. Was een heerlijke combinatie met de goulash.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 573 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 20 november 2024

Tip

Heb je geen slowcooker? Maak de goulash op dezelfde wijze klaar en laat het vees minimaal 3 uur zachtjes sudderen in een braadpan. De goulash kan goed worden ingevroren.
Wij hebben de goulash gegeten met spätzle (pastasoort), gemengd met gebakken uien en gegratineerd met kaas. Was een heerlijke combinatie met de goulash.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 387 kcal
Vetten 22.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.5 g
Koolhydraten 8.3 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 38.5 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account