Crespelle met spinazie uit de oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Crespelle zijn opgerolde flensjes gevuld met lekkere gekruide spinazie. Naast elkaar in de ovenschaal, tomatensaus en geraspte kaas erover. Daarna gegratineerd in de oven. Verrukkelijk.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3
  1. Crespelle (flensjes)
  2. Spinazievulling

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Mixer
  • Zeef
  • Ovenschaal
  • Rasp

Bereiding

  1. Stap 1 Mix de eieren, het gezeefde bloem, peper, zout en melk door elkaar. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak hiervan 6 dunne flensjes.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een pan. Bak hierin het sjalotje en de knoflook glazig. Voeg de spinazie hieraan toe en roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat de spinazie een beetje afkoelen.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  4. Stap 4 Meng de spinazie met het losgeklopte ei, paneermeel, crème fraîche en geraspte kaas. Leg 1/6 deel van de spinazie in het midden van de crespelle. Rol het flensje met de vulling op. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  5. Stap 5 Verdeel de inhoud van een blikje van 200 gram tomatenpolpa van Mutti over de crespelle. Strooi de geraspte belegen kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voeg eventueel zachte geitenkaas, blokjes fetakaas of stukjes mozzarella toe aan de vulling van de crespelle.

Serveer de crespelle met een lekkere tomatensalade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 710 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 20 november 2024

Tip

Voeg eventueel zachte geitenkaas, blokjes fetakaas of stukjes mozzarella toe aan de vulling van de crespelle.

Serveer de crespelle met een lekkere tomatensalade.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Voedzaam maar rijk

Dit gerecht scoort een 6 omdat het een goede balans heeft, maar ook enkele minpunten. De crespelle bevatten veel groenten dankzij de ruime hoeveelheid spinazie en de tomatensaus, wat zorgt voor de nodige vitamines en vezels. Ook is het rijk aan eiwitten door de eieren en kaas. Het nadeel is echter het hoge gehalte aan verzadigd vet, zout en calorieën, afkomstig van de crème fraîche en de twee soorten kaas. Hierdoor is het meer een gerecht om af en toe van te genieten dan een lichte, alledaagse maaltijd.

Energie 523 kcal
Vetten 35.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 17.1 g
Koolhydraten 23.3 g
waarvan suikers 8.3 g
Vezels 6.3 g
Eiwitten 28.4 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account