Crespelle zijn opgerolde flensjes gevuld met lekkere gekruide spinazie. Naast elkaar in de ovenschaal, tomatensaus en geraspte kaas erover. Daarna gegratineerd in de oven. Verrukkelijk.
Voeg eventueel zachte geitenkaas, blokjes fetakaas of stukjes mozzarella toe aan de vulling van de crespelle.
Serveer de crespelle met een lekkere tomatensalade.
Voeg eventueel zachte geitenkaas, blokjes fetakaas of stukjes mozzarella toe aan de vulling van de crespelle.
Serveer de crespelle met een lekkere tomatensalade.
Dit gerecht scoort een 6 omdat het een goede balans heeft, maar ook enkele minpunten. De crespelle bevatten veel groenten dankzij de ruime hoeveelheid spinazie en de tomatensaus, wat zorgt voor de nodige vitamines en vezels. Ook is het rijk aan eiwitten door de eieren en kaas. Het nadeel is echter het hoge gehalte aan verzadigd vet, zout en calorieën, afkomstig van de crème fraîche en de twee soorten kaas. Hierdoor is het meer een gerecht om af en toe van te genieten dan een lichte, alledaagse maaltijd.
Energie | 523 kcal |
---|---|
Vetten | 35.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 17.1 g |
Koolhydraten | 23.3 g |
waarvan suikers | 8.3 g |
Vezels | 6.3 g |
Eiwitten | 28.4 g |
Zout | 2.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept