Bijna elke winter maak ik wel een keer Servische bonensoep. Soms mijn oude recept maar soms wat aangepast. Deze keer is mijn soep bijzonder geslaagd. Met witte bonen (uit pot), veel groenten, spek en chorizo (in plaats van kolbász die moeilijker te koop is). In de kom of op het bord een lepel crème fraîche of zure room. Smullen.
Gebruik je de slowcooker, dan kun je ook de slowcooker vullen in gedeelten. Steeds als iets gebakken is overdoen in de slowcooker. Wil je het heel gemakkelijk hebben doe dan alles tegelijk (zonder bakken) in de slowcooker. Dan wordt de soep wel iets anders van smaak. Ik vind het altijd lekkerder als de ingrediënten vooraf gebakken zijn.
Gebruik je de slowcooker, dan kun je ook de slowcooker vullen in gedeelten. Steeds als iets gebakken is overdoen in de slowcooker. Wil je het heel gemakkelijk hebben doe dan alles tegelijk (zonder bakken) in de slowcooker. Dan wordt de soep wel iets anders van smaak. Ik vind het altijd lekkerder als de ingrediënten vooraf gebakken zijn.
Energie | 345 kcal |
---|---|
Vetten | 10.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.4 g |
Koolhydraten | 41.4 g |
waarvan suikers | 5 g |
Vezels | 9 g |
Eiwitten | 22.3 g |
Zout | 4 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Lieve groet Cecile