Zuid Amerikaanse maaltijdsoep met zwarte bonen en kidneybonen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Onze vegetarische nicht kwam logeren die dol is op peulvruchten. Deze soep met zwarte bonen en kidneybonen viel wel heel erg in de smaak. In de soep zitten naast bonen o.a. nog wortel, bleekselderij, paprika, uien, knoflook en tomatenpolpa.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Leeg de blikjes peulvruchten in een vergiet. Spoel de peulvruchten grondig af onder warm stromend water.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de uien en de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree. laurierblaadjes, paprika, winterpeen en bleekselderij toe en bak ook even mee.
  3. Stap 3 Doe de tomatenpolpa, bouillontabletten, alle bonen, kruiden en water erbij. Breng de soep aan de kook en laat de soep minimaal een uur, maar liever nog langer zachtjes koken. Regelmatig roeren zodat de soep niet aanbrandt.
  4. Stap 4 Breng de soep op smaak met peper, zout en worcestersaus.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik stamp een deel van de bonen in de pan fijn met de aardappelstamper. De soep wordt dan wat dikker wat wij lekker vinden. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk.

Je kunt de soep heel goed in de slowcooker maken. Zet de slowcooker 4 uur op low.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 1618 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 15 november 2024

Tip

Ik stamp een deel van de bonen in de pan fijn met de aardappelstamper. De soep wordt dan wat dikker wat wij lekker vinden. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk.

Je kunt de soep heel goed in de slowcooker maken. Zet de slowcooker 4 uur op low.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Voedzame keuze

Deze maaltijdsoep is een zeer voedzame keuze, boordevol groenten en peulvruchten zoals zwarte bonen, kidneybonen, wortel, paprika en bleekselderij. Hierdoor is de soep rijk aan vezels, vitamines en plantaardige eiwitten, wat zorgt voor een lang verzadigd gevoel en een goede spijsvertering ondersteunt. Het enige aandachtspunt is het zoutgehalte, dat wat aan de hoge kant kan zijn door het gebruik van drie bouillontabletten en worcestersaus. Desondanks is dit een uitstekende, gezonde en vullende maaltijd.

Energie 481 kcal
Vetten 10.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 75.8 g
waarvan suikers 16.5 g
Vezels 22.9 g
Eiwitten 25.4 g
Zout 5.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
21 november 2024 om 19:59
Petra ik neem hem mee. Wat ik je wil vragen , kan er een rookworst in?
21 november 2024 om 21:11
Er kan prima een rookworst in. De soep wordt dan nog lekkerder. Ik heb de soep gemaakt voor ons vegetarische nichtje dus zonder vlees maar Rob en ik vonden beiden dat de soep nog lekkerder zou zijn met vlees. Ik ben benieuwd wat je van de soep vindt Willeke. Laat je het weten? Groetjes en liefs van Petra.
21 november 2024 om 21:49
Ik laat het je zeker weten Petra 😘
Natascha
16 november 2024 om 15:42
Wanneer gaan de peulvruchten er bij?
Gelijk bij stap 3 of is dat te lang?
16 november 2024 om 16:05
Dag Natascha, alle bonen gaan er in stap 3, gelijk met de tomatenpolpa etc. erbij. Dank je wel voor je reactie. Ik heb het recept gelijk aangepast.