Onze vegetarische nicht kwam logeren die dol is op peulvruchten. Deze soep met zwarte bonen en kidneybonen viel wel heel erg in de smaak. In de soep zitten naast bonen o.a. nog wortel, bleekselderij, paprika, uien, knoflook en tomatenpolpa.
Ik stamp een deel van de bonen in de pan fijn met de aardappelstamper. De soep wordt dan wat dikker wat wij lekker vinden. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk.
Je kunt de soep heel goed in de slowcooker maken. Zet de slowcooker 4 uur op low.
Ik stamp een deel van de bonen in de pan fijn met de aardappelstamper. De soep wordt dan wat dikker wat wij lekker vinden. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk.
Je kunt de soep heel goed in de slowcooker maken. Zet de slowcooker 4 uur op low.
Deze maaltijdsoep is een zeer voedzame keuze, boordevol groenten en peulvruchten zoals zwarte bonen, kidneybonen, wortel, paprika en bleekselderij. Hierdoor is de soep rijk aan vezels, vitamines en plantaardige eiwitten, wat zorgt voor een lang verzadigd gevoel en een goede spijsvertering ondersteunt. Het enige aandachtspunt is het zoutgehalte, dat wat aan de hoge kant kan zijn door het gebruik van drie bouillontabletten en worcestersaus. Desondanks is dit een uitstekende, gezonde en vullende maaltijd.
Energie | 481 kcal |
---|---|
Vetten | 10.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.4 g |
Koolhydraten | 75.8 g |
waarvan suikers | 16.5 g |
Vezels | 22.9 g |
Eiwitten | 25.4 g |
Zout | 5.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Gelijk bij stap 3 of is dat te lang?