Koreaanse gehaktrolletjes met een lekkere sticky saus

(Nog geen beoordelingen)

Mijn nicht en haar dochter gaan in februari een weekje naar Zuid-Korea. Ze kwamen zaterdag bij ons eten, dus koos ik voor een Koreaanse maaltijd, waarvan deze lekkere gehaktballetjes een onderdeel waren.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Koreaanse gehaktrolletjes
  2. Sticky saus
  3. Garnering

Benodigdheden

  • Pannetje
  • Koekenpan
  • Kom om het gehakt te kneden

Bereiding

  1. Stap 1 Meng alle ingrediënten genoemd onder gehaktrolletjes goed door elkaar (behalve de beide soorten olie).
  2. Stap 2 Vorm hiervan gehaktrolletjes. Kneed alles goed door. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktrolletjes aan alle kanten bruin. Garneer de gehaktrolletjes met ringetjes lente-ui, rode peper en sesamzaadjes.
  3. Stap 3 Verhit voor de sticky saus de arachideolie in een pan. Bak de knoflook en de gember kort aan.
  4. Stap 4 Voeg de overige ingrediënten hieraan toe en verwarm de saus op een lage warmtebron. Laat de saus inkoken tot een dikkere saus.
  5. Stap 5 Je kunt de saus toevoegen aan de gehaktrolletjes of naast de saus opdienen.

Tip

Ik heb de saus apart geserveerd omdat één van de gasten diabeet is. Zo kan iedereen kiezen of hij/zij saus wil of niet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 94 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 15 november 2024

Tip

Ik heb de saus apart geserveerd omdat één van de gasten diabeet is. Zo kan iedereen kiezen of hij/zij saus wil of niet.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 509 kcal
Vetten 34.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.1 g
Koolhydraten 24.3 g
waarvan suikers 17.5 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 25.9 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
16 november 2024 om 09:52
Petra wat heb je erbij geserveerd? Ik wil het gauw een keertje gaan maken!
Echt een mooi recept! Dankjewel.
16 november 2024 om 16:08
Dag Willeke, dank je wel voor je leuke reactie. Ik had een hele Koreaanse maaltijd gemaakt. Met Koreaans rundvlees, rijst, Koreaanse komkommersalade (zie mijn recept).
Fijn weekend Willeke. Ik hoor graag wat je ervan vond.