Mijn nicht en haar dochter gaan in februari een weekje naar Zuid-Korea. Ze kwamen zaterdag bij ons eten, dus koos ik voor een Koreaanse maaltijd, waarvan deze lekkere gehaktballetjes een onderdeel waren.
Ik heb de saus apart geserveerd omdat één van de gasten diabeet is. Zo kan iedereen kiezen of hij/zij saus wil of niet.
Ik heb de saus apart geserveerd omdat één van de gasten diabeet is. Zo kan iedereen kiezen of hij/zij saus wil of niet.
Dit gerecht is een redelijke keuze dankzij het rundergehakt, dat een goede bron is van eiwitten, ijzer en vitamine B12. De toevoeging van verse smaakmakers zoals knoflook, lente-ui en gember is ook positief. Echter, de 'sticky saus' drukt de gezondheidsscore aanzienlijk, omdat deze zeer veel toegevoegde suikers bevat uit zowel de basterdsuiker als de honing. Daarnaast is het gerecht, door het gebruik van sojasaus in zowel de rolletjes als de saus, behoorlijk zout. Het bakken in olie voegt ook extra vet toe. De tip om de saus apart te serveren is daarom een uitstekende manier om de maaltijd gezonder te maken.
Energie | 509 kcal |
---|---|
Vetten | 34.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.1 g |
Koolhydraten | 24.3 g |
waarvan suikers | 17.5 g |
Vezels | 1.6 g |
Eiwitten | 25.9 g |
Zout | 2.5 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Echt een mooi recept! Dankjewel.