De dunne kipreepjes even bakken, boontjes, spitskool en paprika toevoegen samen met sambal en ketjap. Lekker met rijst naar keuze en klaar in een wip.
Hou je niet van snijselderij, garneer dan met bladpeterselie.
Sambal badjak is minder pittig dan de oelek.
Hou je niet van snijselderij, garneer dan met bladpeterselie.
Sambal badjak is minder pittig dan de oelek.
Dit wokgerecht scoort een mooie 8! Het zit boordevol groenten zoals spitskool, paprika en sperziebonen, wat erg gezond is. De kipfilet levert magere eiwitten en er wordt olijfolie gebruikt, een gezonde vetsoort. De hoeveelheid rijst past goed bij de maaltijd. Je zou het nog gezonder kunnen maken door zilvervliesrijst te kiezen en eventueel iets minder ketjap manis te gebruiken vanwege de suiker, maar de huidige hoeveelheden zijn prima voor een gezonde maaltijd.
Energie | 471 kcal |
---|---|
Vetten | 10.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.9 g |
Koolhydraten | 63.7 g |
waarvan suikers | 7.8 g |
Vezels | 5.1 g |
Eiwitten | 28.6 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept