Heerlijke, gezonde wok met kip, spitskool, paprika en sperzieboontjes

(Nog geen beoordelingen)

De dunne kipreepjes even bakken, boontjes, spitskool en paprika toevoegen samen met sambal en ketjap. Lekker met rijst naar keuze en klaar in een wip.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok
  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  2. Stap 2 Bestrooi de kipreepjes met peper en een snufje zout.
  3. Stap 3 Blancheer de boontjes in enkele minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken.
  4. Stap 4 Verhit de olie in de wok en bak de kipreepjes al omscheppend in 3 - 4 minuten bruin en gaar.
  5. Stap 5 Voeg de spitskool, paprika, sperzieboontjes, sambal en ketjap toe en roerbak dit alles een minuut of 5.
  6. Stap 6 Bestrooi met de fijngeknipte selderij en serveer met de rijst.

Tip

Hou je niet van snijselderij, garneer dan met bladpeterselie.

Sambal badjak is minder pittig dan de oelek.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 167 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 11 november 2024

Tip

Hou je niet van snijselderij, garneer dan met bladpeterselie.

Sambal badjak is minder pittig dan de oelek.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 471 kcal
Vetten 10.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.9 g
Koolhydraten 63.7 g
waarvan suikers 7.8 g
Vezels 5.1 g
Eiwitten 28.6 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account