Haastje - Repje uit de oven

(Nog geen beoordelingen)

De titel slaat op een varkenshaasje uit de oven, dat in de ochtenduren in een Aziatische marinade ligt te zwemmen. Het haasje gaart in de oven en de marinade wordt in een pannetje ingedikt. Op de valreep nog even een "laklaagje" van honing, alvorens in de mond te smelten. Dit gemarineerd gerechtje straalt luxe uit en is heel eenvoudig te maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    27 min
  • Totaal
    37 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE MARINADE
  2. EN VERDER

Benodigdheden

  • Schaaltje
  • Mes
  • Snijplank
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Liefst in de ochtenduren het haasje in de marinade zetten, zodat alle smaken kunnen intrekken. Roer alles voor de marinade door elkaar.
  2. Stap 2 Giet de marinade in een schaaltje en wentel er de haas doorheen.
  3. Stap 3 Dek de schaal af. Lepel enkele keren de marinade over het haasje.
  4. Stap 4 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Stap 5 Laat de marinade uitdruppelen in een pannetje en giet er de rest van de marinade bij.
  6. Stap 6 Kwast een ovenschaaltje dun in met wat olie en leg er het haasje in. Laat het haasje in circa 15 minuten garen. Draai dan het haasje om en geef nogmaal 12 minuten om verder te garen. Ondertussen... Laat de marinade in enkele minuten in het pannetje indikken.
  7. Stap 7 Lak de haas kort voor het einde van de baktijd met de extra lepel honing.
  8. Stap 8 Haal de haas uit de oven, giet er de ingedikte warme marinade over. Serveer al dan niet in plakken gesneden op een mooie schaal en garneer met schuine stukjes bosui.
  9. Stap 9 Lekker met rijst of ovenfrietjes en een groente naar keuze.

Tip

Dit gerechtje is in kleine stukjes gesneden, waarin een cocktail prikker in is gestoken een voortreffelijk borrelhapje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 135 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 10 november 2024

Tip

Dit gerechtje is in kleine stukjes gesneden, waarin een cocktail prikker in is gestoken een voortreffelijk borrelhapje.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 338 kcal
Vetten 7.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 39.5 g
waarvan suikers 36.4 g
Vezels 1.32 g
Eiwitten 29.9 g
Zout 4.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account