De titel slaat op een varkenshaasje uit de oven, dat in de ochtenduren in een Aziatische marinade ligt te zwemmen. Het haasje gaart in de oven en de marinade wordt in een pannetje ingedikt. Op de valreep nog even een "laklaagje" van honing, alvorens in de mond te smelten. Dit gemarineerd gerechtje straalt luxe uit en is heel eenvoudig te maken.
Dit gerechtje is in kleine stukjes gesneden, waarin een cocktail prikker in is gestoken een voortreffelijk borrelhapje.
Dit gerechtje is in kleine stukjes gesneden, waarin een cocktail prikker in is gestoken een voortreffelijk borrelhapje.
Dit varkenshaasje krijgt een score van 5. Hoewel varkenshaas mager vlees is en rijk aan eiwitten, en de ovenbereiding een pluspunt is, weegt de marinade zwaar door op de gezondheidsscore. De combinatie van ketjap manis, sojasaus en een dubbele hoeveelheid honing leidt tot een gerecht dat erg hoog is in toegevoegde suikers en ook aanzienlijk wat zout bevat. Voor een gezondere optie zou de hoeveelheid suiker en zout in de marinade drastisch verminderd moeten worden, en het gerecht geserveerd met veel groenten.
Energie | 338 kcal |
---|---|
Vetten | 7.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 39.5 g |
waarvan suikers | 36.4 g |
Vezels | 1.32 g |
Eiwitten | 29.9 g |
Zout | 4.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept