Deze traditionele Turkse baklava, afkomstig van een beroemde bakkerij in Istanbul, heeft een uitgesproken pistachesmaak zonder de gebruikelijke kruiden en honing. Terwijl het nog steeds erg zoet is, is het niet meer zo overweldigend en behoudt het een pure smaak. Hij is het lekkerst binnen 24 uur na bakken maar kan enkele dagen bewaard worden.
Verse, gekoelde filodeeg is het makkelijkst om te verwerken.
Gebruik eens een combinatie van noten zoals walnoten of hazelnoten voor andere smaak.
Zorg ervoor dat de siroop koud is als je deze over de warme baklava giet. Zo wordt die het beste geabsorbeerd.
Verse, gekoelde filodeeg is het makkelijkst om te verwerken.
Gebruik eens een combinatie van noten zoals walnoten of hazelnoten voor andere smaak.
Zorg ervoor dat de siroop koud is als je deze over de warme baklava giet. Zo wordt die het beste geabsorbeerd.
Energie | 332 kcal |
---|---|
Vetten | 20 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10 g |
Koolhydraten | 36 g |
waarvan suikers | 24 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 4 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept