Pastagratin met romanesco, gedroogde tomaatjes en pesto

(Nog geen beoordelingen)

Bij deze stevige pastasoort (Casarecce) paste mijn romanesco die ik in de koelkast had uitstekend. Samen met stukjes gedroogde tomaten en rode pesto hebben genoten van deze lekkere pastaschotel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pannen
  • Vergiet
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met zout. Kook de romanesco (zie foto) beetgaar in water met zout. Laat de pasta en de romanesco samen heel goed uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderewarmte. Doe de goed uitgelekte pasta met de romanesco in een ovenschaal. Meng de stukjes gedroogde tomaten erdoor.
  3. Stap 3 Klop de pesto, crème fraîche, losgeklopt ei, Provençaalse kruiden, tabasco en de helft van de geraspte kaas door elkaar. Meng dit alles met de pasta en de romanesco.
  4. Stap 4 Verdeel de rest van de geraspte kaas erover. Zet de schaal ongeveer 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tip

In plaats van romanesco bloemkool of broccoli gebruiken.

In plaats van créme fraîche kookroom of roomkaas nemen.

Wil je graag vlees in de pasta, kies dan voor hamblokjes of geruld gehakt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 72 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 5 november 2024

Tip

In plaats van romanesco bloemkool of broccoli gebruiken.

In plaats van créme fraîche kookroom of roomkaas nemen.

Wil je graag vlees in de pasta, kies dan voor hamblokjes of geruld gehakt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 727 kcal
Vetten 36.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 20.1 g
Koolhydraten 66.4 g
waarvan suikers 7.6 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 28.8 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account