Nasi Goreng

(Nog geen beoordelingen)

Nasi Goreng is een geliefd Indonesisch gerecht dat snel en gemakkelijk te maken is. Het onderscheidt zich door zijn unieke donkere kleur en heerlijke karamelisatie, verkregen door het gebruik van ketjap manis, een zoete sojasaus. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en verse groenten, waardoor het een complete en smaakvolle maaltijd wordt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Kip
  2. Rijst
  3. Optionele extra's

Benodigdheden

  • Wok

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit olie in een grote wok op hoog vuur.
  2. Stap 2 Voeg de chilipeper en knoflook toe en roer gedurende 10 seconden.
  3. Stap 3 Voeg de ui toe en bak gedurende 1 minuut.
  4. Stap 4 Voeg de kip toe, bak tot deze grotendeels wit is en voeg dan 1 eetlepel ketjap manis toe en bak nog 1 minuut tot de kip grotendeels gaar is en een beetje gekarameliseerd.
  5. Stap 5 Voeg de gekookte rijst, 2 eetlepels ketjap manis en garnalenpasta (optioneel) toe. Bak al roerend voor 2 minuten tot de saus is ingekookt en de rijstkorrels beginnen te karamelliseren.
  6. Stap 6 Serveer nasi goreng gegarneerd met bosui, rode chilipepers en gebakken uitjes.
  7. Stap 7 Serveer als bijgerecht voor Aziatische hoofdgerechten. Traditioneel Indonesisch: serveer met een gebakken ei, tomatenpartjes en schijfjes komkommer.

Tip

Ketjap Manis kun je ook zelf maken door 60ml gewone sojasaus met 50 gram bastardsuiker in te dikken tot een siroopachtige consistentie.

Voor de beste resultaat gebruik je rijst van de dag ervoor. Het droogt uit in de koelkast en is zo makkelijker te roerbakken.

Garnalenpasta voegt een heerlijke smaak toe, maar is optioneel. Zonder kan het gerecht alsnog smakelijk zijn door meer ketjap manis te gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 195 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 4 november 2024

Tip

Ketjap Manis kun je ook zelf maken door 60ml gewone sojasaus met 50 gram bastardsuiker in te dikken tot een siroopachtige consistentie.

Voor de beste resultaat gebruik je rijst van de dag ervoor. Het droogt uit in de koelkast en is zo makkelijker te roerbakken.

Garnalenpasta voegt een heerlijke smaak toe, maar is optioneel. Zonder kan het gerecht alsnog smakelijk zijn door meer ketjap manis te gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 453 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 58 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 23 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account