Haemul Pajeon - Koreaanse Zeevruchten Pannenkoek

(Nog geen beoordelingen)

Duik in de rijke smaken van de Koreaanse keuken met deze Haemul Pajeon, een hartige zeevruchten pannenkoek. Deze knapperige en toch sappige lekkernij zit vol met verse zeevruchten en bosui, perfect voor een smaakvolle snack of een lichte maaltijd. Een ware traktatie voor liefhebbers van exotische smaken en texturen!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    14 min
  • Totaal
    29 min
Haemul Pajeon - Koreaanse Zeevruchten Pannenkoek
Haemul Pajeon is een Koreaanse pannenkoek, gemaakt met een beslag van eieren en bloem, gevuld met diverse zeevruchten zoals garnalen, inktvis en mosselen, en verrijkt met groene uien. Het staat bekend om zijn knapperige buitenkant en sappige, hartige binnenkant, vaak geserveerd met een dipsaus op basis van soja.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten. Snijd de bosuien in stukjes van 5 cm. Snij 1 bosui in dunne reepjes en bewaar voor de saus.
  2. Stap 2 Meng in een kom de zeevruchtenmix, 500 ml water, 250 gram bloem, bosuien, eieren, knoflook, peper en zout. Meng totdat het beslag stevig is.
  3. Stap 3 Verhit olijfolie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Giet de helft van het beslag gelijkmatig in de pan. Bak tot de onderkant en randen bruin zijn. Ongeveer 7 tot 8 minuten. Draai om en blijf bakken tot de andere kant bruin is. Nog eens 7 tot 8 minuten. Leg op een bord. Herhaal met het resterende beslag.
  4. Stap 4 Om de saus te maken meng in een kom sojasaus, de overgebleven bosui, rijstazijn, sesamolie, suiker, gochugaru en sesamzaadjes.
  5. Stap 5 Serveer de pannenkoeken met de dipsaus.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 148 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 29 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 289 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 37 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 2 g
Eiwitten 21 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account