Sappige kabeljauw en garnalen in een dille roomsaus met een vleugje mosterd

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk gerecht met kabeljauw en garnalen in de hoofdrol. In plaats van de kabeljauw te bakken gaart deze in een romige wijnsaus met sjalot en wordt verfijnd met dille, een klontje roomboter en een vleugje mosterd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot in enkele minuten wat glazig.
  2. Stap 2 Voeg de witte wijn toe.
  3. Stap 3 Laat de wijn zachtjes inkoken totdat je ongeveer een ruime el over hebt.
  4. Stap 4 Voeg de kookroom toe en laat deze op een zacht vuurtje wat dikker inkoken.
  5. Stap 5 Breng de saus op smaak met witte peper en een snufje zout en roer er naar smaak de mosterd door.
  6. Stap 6 Leg de kabeljauw in de saus en laat deze in 10 tot 12 minuten (afhankelijk van de dikte) garen in de saus. Keer de kabeljauw na 6 minuten.
  7. Stap 7 Voeg de garnalen en de dille toe en warm de garnalen goed door. Laat een klein klontje roomboter in de saus smelten .Proef de saus en voeg eventueel wat extra mosterd, peper en een snufje zout toe.
  8. Stap 8 Serveer liefst met iets kruimig gekookte aardappelen vanwege de fijne saus en een groente naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van kookroom kun je ook slagroom gebruiken.

Voeg een mespuntje mierikswortel toe in plaats van mosterd.

In plaats van grote garnalen kun je ook 100 gram cocktail garnaaltjes toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 861 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 24 oktober 2024

Tip

In plaats van kookroom kun je ook slagroom gebruiken.

Voeg een mespuntje mierikswortel toe in plaats van mosterd.

In plaats van grote garnalen kun je ook 100 gram cocktail garnaaltjes toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 439 kcal
Vetten 28.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.4 g
Koolhydraten 7.7 g
waarvan suikers 4.7 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 29.4 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
25 oktober 2024 om 10:55
Goedemorgen Lidy, ik zag net jouw kabeljauwrecept. Je gelooft het misschien niet maar dat is een recept dat ik al op Smulweb had. Ik herkende het direct. Je moet maar eens kijken bij deze link dan zie je dat het recept er wel heel erg op lijkt. Wat een toeval. Het is heerlijk, dat weten we.
https://www.jumbo.com/nl-be/recepten/verrukkelijke-sappige-kabeljauw-in-een-romige-dillesaus-met-garnalen-1422555-7?msockid=1e8901bf40946e530e4212dc41536f45
Liefs en groetjes, Petra
25 oktober 2024 om 11:26
Oh , dat wist ik niet. Hopelijk geen bezwaar. Ik heb er wel een eigen versie van gemaakt. Die grote garnalen en de kabeljauw moeten op. Ik zocht op garnalen en kabeljauw.
Lieve groet Lidy
25 oktober 2024 om 11:36
Geen bezwaar Lidy, maar het recept is echt zo goed als hetzelfde. Zoiets kan gebeuren. Ik had meer dan 3000 recepten op Smulweb en Jumbo heeft ze zo goed als allemaal overgenomen dus de kans is groot.
Hoop dat je net zoveel goede reacties krijgt als ik destijds. Het is heerlijk.
Wel toevallig hè? Zelfde smaak ?
Fijn weekend en groetjes, Petra