Spinazierijst met shiitake-paddenstoelen, ham en Parmezaanse kaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijk van gesmuld: rijst met spinazie, gebakken shiitake, reepjes gekookte ham en vers gemalen Parmezaanse kaas.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Hapjespan of grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met een bouillontablet. Laat de rijst eventueel wat afkoelen voordat je de rijst gaat gebruiken.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de shiitake paddenstoelen plm. 5 minuten.
  3. Stap 3 Voeg de ui eraan toe en bak de ui mee tot glazig.
  4. Stap 4 Doe de ham en de rijst erbij. Voeg dan ook de ontdooide en uitgelekte spinazie toe.
  5. Stap 5 Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en Maggi-aroma of worcestersaus.
  6. Stap 6 Meng de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de rijst en serveer de rest erbij.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de rijst goed invriezen.

Lekker met een tomatensalade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 217 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 23 oktober 2024

Tip

Je kunt de rijst goed invriezen.

Lekker met een tomatensalade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 789 kcal
Vetten 35.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.2 g
Koolhydraten 79.9 g
waarvan suikers 5.9 g
Vezels 8 g
Eiwitten 38.4 g
Zout 6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account