Broodje pindagehakt

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dat was lekker ! Een hamburgerbroodje met Indisch gekruid gehakt met paprika, prei, pindakaas, ketjap en sambal.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de broodjes even voor in de oven of in de airfryer.
  2. Stap 2 Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.
  3. Stap 3 Bak de sjalot, knoflook en prei-snippers even mee. Voeg de stukje paprika toe en bak ook even mee (moeten knapperig blijven).
  4. Stap 4 Roer de pindakaas door het gehakt. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, ketjap manis en sambal.
  5. Stap 5 Verdeel het gehakt over de broodjes en garneer met reepjes paprika en wat prei-ringetjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Is de gehaktmassa te stevig voeg dan nog een klein scheutje melk toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 236 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 22 oktober 2024

Tip

Is de gehaktmassa te stevig voeg dan nog een klein scheutje melk toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 562 kcal
Vetten 33.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.8 g
Koolhydraten 39.7 g
waarvan suikers 12.8 g
Vezels 2.8 g
Eiwitten 25.5 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account