Spitskool met Chili woksaus en gehakt

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Rul gebakken gehakt, uitje fruiten en spitskool met 2 kleuren paprika uit de wok. Op smaak gemaakt met een lekkere woksaus en geserveerd met rijst.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE WOKSAUS

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Mes
  • Snijplank
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Roer alles voor de woksaus door elkaar, voeg 4 el water toe en zet opzij.
  2. Stap 2 Verhit 1 el olie in de wok of hapjespan en bak het gehakt rul en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Stap 3 Voeg de ui toe aan het overgebleven vet en fruit deze lichtjes aan.
  4. Stap 4 Voeg de spitskool en de paprika toe en roerbak de groente zachtjes beetgaar.
  5. Stap 5 Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  6. Stap 6 Voeg gehakt en de woksaus toe en roer alles even door.
  7. Stap 7 Verdeel de rijst over 2 borden en leg er het groentemengsel bovenop.
  8. Stap 8 Garneer met de bosui en geniet.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met wat kroepoek of een zoetzure augurk.

Het lekkerste is als de spitskool nog een lichte bite heeft.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 743 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 19 oktober 2024

Tip

Lekker met wat kroepoek of een zoetzure augurk.

Het lekkerste is als de spitskool nog een lichte bite heeft.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 640 kcal
Vetten 22.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.8 g
Koolhydraten 84.4 g
waarvan suikers 21.2 g
Vezels 7.3 g
Eiwitten 25.9 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account