Gemarineerde kippendijtjes op een bedje van witte bonen met salami en paprika

(Nog geen beoordelingen)

Kippendijtjes ruim tevoren marineren (liefst avond tevoren). Daarna bakken en samen met witte bonen, salami en paprika in de oven. Een super gerecht voor gasten. Je hoeft er niet naar om te kijken.

  • Voorbereiding
    2 uur
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    2 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Kippendij met marinade
  2. Ovenschotel met witte bonen, salami en paprika

Benodigdheden

  • Koekenpan of hapjespan
  • Schaaltje voor de marinade
  • Ovenschaal
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de ingrediënten genoemd onder marinade door elkaar en leg de kippendijtjes erin. Laat de kip minstens twee uur marineren maar nog liever vanaf de avond tevoren. Leg de kippendij af en toe om. Haal de kip uit de marinade, maar gooi de marinade niet weg (wordt nog gebruikt). Droog de kippendij met keukenrol.
  2. Stap 2 Voor de ovenschotel: Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
  3. Stap 3 Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de afgedroogde kip rondom bruin. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
  4. Stap 4 Bak in het overgebleven vet de uien, knoflook, salami en stukjes paprika. Blus af met de overgebleven marinade. Laat de marinade een klein beetje inkoken,
  5. Stap 5 Doe de uitgelekte witte bonen in een ovenschaal en meng de inhoud van de koekenpan (of hapjespan) door de witte bonen. Meng de beide paprikapoeders erdoor.
  6. Stap 6 Leg de gebakken kippendijtjes op de witte bonen. (zie foto) Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal 35 tot 40 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven. De kip is dan zeker gaar.

Tip

De ovenschotel kan een aantal uren tevoren worden voorbereid.

3 kwartier voor het eten zet je de schaal in de voorverwarmde oven.

Tussendoor een salade maken en dan smullen maar.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 141 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 15 oktober 2024

Tip

De ovenschotel kan een aantal uren tevoren worden voorbereid.

3 kwartier voor het eten zet je de schaal in de voorverwarmde oven.

Tussendoor een salade maken en dan smullen maar.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 854 kcal
Vetten 52.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 15.6 g
Koolhydraten 43.1 g
waarvan suikers 7.5 g
Vezels 10.2 g
Eiwitten 50 g
Zout 3.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Ben
16 oktober 2024 om 09:34
Lijkt me heerlijk Petra. Gaan we binnenkort maken.
16 oktober 2024 om 16:49
Dank je wel Ben. Ik ben benieuwd wat je er van vindt,