Kippendijtjes ruim tevoren marineren (liefst avond tevoren). Daarna bakken en samen met witte bonen, salami en paprika in de oven. Een super gerecht voor gasten. Je hoeft er niet naar om te kijken.
De ovenschotel kan een aantal uren tevoren worden voorbereid.
3 kwartier voor het eten zet je de schaal in de voorverwarmde oven.
Tussendoor een salade maken en dan smullen maar.
De ovenschotel kan een aantal uren tevoren worden voorbereid.
3 kwartier voor het eten zet je de schaal in de voorverwarmde oven.
Tussendoor een salade maken en dan smullen maar.
Dit gerecht heeft plus- en minpunten, resulterend in een score van 5. De kippendij, witte bonen en paprika leveren waardevolle eiwitten, vezels en vitamines. Echter, de 200 gram salami, een bewerkt en vaak vet- en zoutrijk vleesproduct, drukt de gezondheidswaarde aanzienlijk. De kaas voegt ook vet en zout toe, en de honing een beetje suiker. Het is een smaakvolle maaltijd, maar het is aan te raden hier niet te vaak van te genieten, vooral vanwege de salami.
Energie | 854 kcal |
---|---|
Vetten | 52.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 15.6 g |
Koolhydraten | 43.1 g |
waarvan suikers | 7.5 g |
Vezels | 10.2 g |
Eiwitten | 50 g |
Zout | 3.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept