Volkorenbroodjes, belegd met kipfilet, paprika, rode ui en mais. Op smaak gemaakt met Tex Mex Kruidenmix en afgetopt met plakjes Cheddar.
Mocht je kiezen voor voorgebakken broodjes, bak die dan even van te voren al af.
De inhoud van de pan is aan de royale kant. Hou de rest warm en serveer het naast het broodje. Of verdeel de inhoud over 2 grote tortilla's en rol deze op.
De Tex Mex Kruidenmix smaakt ook heerlijk bij de Mexicaanse Nacho Ovenschotel.
Mocht je kiezen voor voorgebakken broodjes, bak die dan even van te voren al af.
De inhoud van de pan is aan de royale kant. Hou de rest warm en serveer het naast het broodje. Of verdeel de inhoud over 2 grote tortilla's en rol deze op.
De Tex Mex Kruidenmix smaakt ook heerlijk bij de Mexicaanse Nacho Ovenschotel.
Dit broodje Tex Mex is een prima keuze dankzij het gebruik van volkorenbroodjes, magere kipfilet en een goede hoeveelheid groenten zoals paprika, ui, tomaat en maïs, wat zorgt voor vezels, eiwitten en vitamines. De cheddar kaas voegt weliswaar wat vet en zout toe, net als het bouillonblokje (ook de zoutarme versie). Toch blijft het een overwegend gezonde en gebalanceerde maaltijd, zeker als je kiest voor een zoutarme kruidenmix (bij voorkeur zelfgemaakt, zoals het recept suggereert) en terughoudend bent met extra zout.
Energie | 564 kcal |
---|---|
Vetten | 24.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.8 g |
Koolhydraten | 37.8 g |
waarvan suikers | 7.7 g |
Vezels | 6.2 g |
Eiwitten | 43.4 g |
Zout | 2.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept