Mexicaanse Nacho Ovenschotel

(Nog geen beoordelingen)

Dit gerecht al eens eerder voor onze kleinkinderen klaargemaakt. Bij het zien van de nacho's ging een waar gejuich op. En de overgebleven nacho's in het pak werden eveneens nog met smaak verorberd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Ovenschaal of schaaltjes
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten. Bestrooi de kipfilet met 1 theelepel Tex-Mex.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een el olijfolie in een pan, voeg paprika, courgette de ui en de twee tl Tex- Mex toe en fruit circa 5 minuten, zodat de groente wat zachter wordt.
  3. Stap 3 Bak in apart pannetje de kipblokjes even rondom aan. Kwast 1 tweepersoons of 2 éénpersoons ovenschaaltjes in en verdeel de groentemix en de kip in de schaal of schaaltjes en roer er de kidneybonen door.
  4. Stap 4 Bestrijk de schaaltjes met crème fraîche en verdeel er de nacho's over.
  5. Stap 5 Bestrooi met geraspte kaas naar smaak en zet voor 15-20 minuten in de oven , totdat de kaas gesmolten is.
  6. Stap 6 Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Serveer de Mexicaanse ovenscchotel met nacho's met de rijst en garneer eventueel met wat ringetjes bosui of gesnipperde peterselie.

Tip

Hou je van pittig? Voeg wat cayenne peper of Chilipeper toe.

Geen Tex-Mex kruiden in huis? Maak ze even zelf volgens onderstaand recept.

TEX-MEX-KRUIDEN
3 paprikapoeder
2 komijnpoeder
1 chilipoeder
1 knoflookpoeder
1 gedroogde oregano
1 uienpoeder
1 zout
Kies voor theelepel, koffielepel of eetlepel
Goed roeren in een schoon potje en klaar.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 461 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 17 juni 2024

Tip

Hou je van pittig? Voeg wat cayenne peper of Chilipeper toe.

Geen Tex-Mex kruiden in huis? Maak ze even zelf volgens onderstaand recept.

TEX-MEX-KRUIDEN
3 paprikapoeder
2 komijnpoeder
1 chilipoeder
1 knoflookpoeder
1 gedroogde oregano
1 uienpoeder
1 zout
Kies voor theelepel, koffielepel of eetlepel
Goed roeren in een schoon potje en klaar.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 857 kcal
Vetten 25.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.8 g
Koolhydraten 105.3 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 14.8 g
Eiwitten 51.1 g
Zout 2.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account