Perencake met walnoten en een vleugje kaneel

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ik kreeg een grote zak peren, die meer op appels lijken. Onderzoek gaf aan dat het echt peren zijn. De peren waren nog niet rijp, dus de peren vooraf gekaramelliseerd. In de cake stukjes peer en walnoot. Op de cake plakjes peer en walnoten met honing. Ik nam de cake mee naar een vergadering en kreeg veel complimenten.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
14
  1. Gekaramelliseerde peren
  2. Perencake met walnoten

Benodigdheden

  • Mixer of keukenmachine
  • Beslagkom
  • Cakevorm 30 cm
  • Pannetje voor de honing
  • Koekenpan
  • Satéprikker
  • Zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de boter in een koekenpan en voeg de stukjes en schijfjes peer samen met de suiker, kaneel en het citroensap hieraan toe. Schep alles voorzichtig door elkaar. Bak de stukjes peer plm. 5 tot 7 minuten op een lage warmtebron tot de suiker gaat karamelliseren en de stukjes peer een lichte kleur krijgen. Zet de peren even apart.
  2. Stap 2 Vet de cakevorm in met boter en bestuif met paneermeel. Verwarm de oven op 160 graden boven- en onder-warmte.
  3. Stap 3 Klop de boter met suiker en zout met een mixer of keukenmachine in een beslagkom tot het geheel een lichte kleur heeft gekregen.
  4. Stap 4 Voeg één voor één de eieren toe. Het volgende ei pas als het eerdere ei totaal is opgenomen.
  5. Stap 5 Spatel het gezeefde bloem met bakpoeder er voorzichtig door.
  6. Stap 6 Meng 60 gram gehakte walnoten en de stukjes peer voorzichtig door het beslag. Schep het cakebeslag in de ingevette cakevorm.
  7. Stap 7 Verwarm de honing in een pannetje totdat deze goed vloeibaar is en roer 60 gram halve walnoten erdoor.
  8. Stap 8 Beleg de bovenkant van het cakebeslag dakpansgewijs met de plakjes peer. Verdeel de walnoten over de zijkanten van de plakjes peer op het cakebeslag (zie foto).
  9. Stap 9 Bak de cake 60 minuten in het midden van de op 160 graden voorverwarmde oven.
  10. Stap 10 Probeer na 60 minuten of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake klaar.
  11. Stap 11 Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

De peren moeten niet al te rijp zijn

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 314 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 8 oktober 2024

Tip

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

De peren moeten niet al te rijp zijn

Voedingswaarden

Per portie
Energie 313 kcal
Vetten 19.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.7 g
Koolhydraten 32.2 g
waarvan suikers 17.3 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 4.8 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account