Ik kreeg een grote zak peren, die meer op appels lijken. Onderzoek gaf aan dat het echt peren zijn. De peren waren nog niet rijp, dus de peren vooraf gekaramelliseerd. In de cake stukjes peer en walnoot. Op de cake plakjes peer en walnoten met honing. Ik nam de cake mee naar een vergadering en kreeg veel complimenten.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
De peren moeten niet al te rijp zijn
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
De peren moeten niet al te rijp zijn
Deze perencake is een smakelijke traktatie, mede dankzij de peren en walnoten die vezels, vitaminen en gezonde vetten toevoegen. Echter, de aanzienlijke hoeveelheden suiker en roomboter, samen met het gebruik van witte bloem in plaats van een volkoren variant, maken het minder geschikt als dagelijkse kost. Hierdoor is het een cake om bewust en met mate van te genieten.
Energie | 313 kcal |
---|---|
Vetten | 19.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.7 g |
Koolhydraten | 32.2 g |
waarvan suikers | 17.3 g |
Vezels | 1.9 g |
Eiwitten | 4.8 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept