Kip Xacuti

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kip Xacuti is een pittig en smaakvol Indiaas gerecht afkomstig uit de regio Goa. Deze regio staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en zijn keuken die wordt beïnvloed door Hindoe en Portugese invloeden. Kip Xacuti is een perfecte combinatie van specerijen en kokos, waardoor het een bijzonder smaakvolle maaltijd is die zeker zal bevallen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Voor de masalapasta

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kruidenmolen
  • Keukenmachine
  • Grote pan

Bereiding

  1. Stap 1 Maak de masalapasta door alle specerijen in een kleine, droge koekenpan op middelhoog vuur te roosteren tot ze geurig zijn. Ongeveer 4-5 minuten. Laat ze volledig afkoelen en maal ze tot poeder in een specerijenmolen.
  2. Stap 2 Doe de gemalen specerijen, geroosterde kokos, knoflook, gember en wat olie in een kleine keukenmachine en maal tot een gladde pasta. Zet opzij tot gebruik.
  3. Stap 3 Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de uien toe. Bak totdat ze gekarameliseerd en mooi bruin zijn. Ongeveer 15-20 minuten.
  4. Stap 4 Voeg de kip toe en bak tot deze niet meer roze is.
  5. Stap 5 Voeg de masalapasta en tamarinde toe en bak nog een paar minuten.
  6. Stap 6 Voeg de kippenbouillon en het zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek af en laat 30 minuten sudderen. Af en toe even roeren.
  7. Stap 7 Voeg de koriander toe en eventueel extra zout naar smaak. Serveer met gestoomde jasmijn- of basmatirijst en/of naan met wat komkommerraita.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 337 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 7 oktober 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 469 kcal
Vetten 34 g
waarvan verzadigde vetzuren 18 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 5 g
Eiwitten 25 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account